Følg retssagen live her

Tv-kogekonen Camilla Plum forlod i en periode tirsdag formiddag retten i Helsingør, hvor hendes søn sidder anklaget for grov dyremishandling af den lille shetlandspony, Tarzan.

Her er 25-årige Carl Plum og hans 22-årige kammerat sigtet for dyremishandling, ulovlig slagtning og ulovlig besiddelse af en kniv. 23. juni sidste år slæbte de to venner hesten ned til stranden og skar halsen over på den. Formålet var at skære den ud til bøffer og spise til en Sankt Hans-middag dagen efter.

I retten blev der afspillet en video, som Carl Plum, hans kammerat og en veninde optog under hesteslagtningen. Videoen er det afgørende bevismateriale mod 25-årige Carl Plum og hans 22-årige kammerat, der begge er tiltalt for grov dyremishandling, ulovlig slagtning og ulovlig besiddelse af en kniv.

De brutale billeder af Carl Plum, der saver halsen over på den lille hest, blev tilsyneladende for meget for Carl Plums mor, tv-kokken Camilla Plum. Hun rejste sig fra sin plads på tilhørerrækkerne og stillede sig ved udgangen for derefter at forlade retslokalet helt.

Camilla Plum afviser over for BT, at det var videoen, der fik hende til at forlade retslokalet.

- Jeg har set den video 16 gange. Jeg forlod salen, fordi jeg skulle på toilettet, siger hun.

I videoen ser man Carl Plums 22-årige kammerat komme trækkende med ponyen Tarzan ad en asfaltvej, mens Carl Plum filmer dem. De drejer ned af en sidevej på højre hånd og går gennem klitterne til stranden.

Følg retssagen live her

Ingen af dem siger så meget, men man kan høre, at der bliver nynnet. En hund gør voldsomt, da de træder ned på stranden.

To piger kommer hen til den lille, brune pony. De spørger, om de må klappe den, og en tredje pige støder til.

- Hvad hedder den? spørger de.

- Tarzan, bliver der sagt svagt.

Flere børn støder til, tydeligt optaget af ponyen. De følger med, mens den 22-årige kammerat trækker videre med Tarzan. Undervejs falder børnene fra.

En ung pige kommer ind i billedet og går ved siden af Plums kammerat, der trækker Tarzan.

De stopper op. Plums kammerat bukker sig ned og klør Tarzan på ryggen og aer hans manke. Billedet er mørkt, fordi solen er på vej ned. Tarzan får lov til at snuse rundt i tangen på stranden.

Kort tid senere ses hesten liggende på siden med sine fire ben spjættende i vejret. Carl Plum står bøjet over den og rykker i et redskab. Det ser ud, som om det saver sig gennem hestens hals. Jo mere, han rykker, jo mere spjætter hesten. Til sidst ligger den helt stille, men Carl Plum rykker videre.

Begge tiltalte nægter sig skyldige.

Følg retssagen LIVE her

Andre læser også