»Vi er godt tilfredse med erstatningen.«

Sådan lyder det fredag eftermiddag fra Camilla Broes forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, efter at Retten i Lyngby fredag tilkendte den 46-årige kvinde en erstatning på 701.362,11 kroner.

Erstatningen falder, efter at Camilla Broe blev anholdt og fængslet i 2007, fordi USA krævede hende udleveret i en sag om indsmugling af ecstasy.

Hun blev fængslet og sad cirka 10 måneder bag tremmer i Danmark, indtil hun i 2009 blev udleveret til USA. Her sad Camilla Broe fængslet et halvt års tid, indtil en dommer afgjorde, at sagen mod hende var forældet.

Camilla Broe havde krævet 2,4 millioner kroner i erstatning, men hun er godt tilfreds alligevel, oplyser Michael Juul Eriksen.

»Hun har fået en erstatning, der svarer til den tid, hun sad fængslet i Danmark plus tabt arbejdsfortjeneste i den periode,« siger Michael Juul Eriksen.

»Den resterende del af kravet relaterer sig til den periode, hun har siddet fængslet i USA, så det er et mellemværende med de amerikanske myndigheder,« siger Michael Juul Eriksen.

Camilla Broe agter ifølge Michael Juul Eriksen ikke at gå videre med sagen og kræve erstatning fra de amerikanske myndigheder.

»Det vil koste mange penge at føre en erstatningssag derovre,« siger Michael Juul Eriksen.

Han har været forsvarer for Camilla Broe siden 2007 og forventer nu, at der er sat punktum i sagen.

»Camilla er kommet videre i sit liv, har et arbejde og vil egentlig bare gerne se fremad,« siger Michael Juul Eriksen og oplyser, at Camilla Broe ikke udtaler sig fredag, fordi »hun fører lav profil«.

»Hun bliver jo ikke super velhavende af 700.000 kroner, men det dækker nogenlunde hendes omkostninger,« siger Michael Juul Eriksen.

Han betragter tilkendelsen af erstatningen som en sejr, selv om sagsbehandlingstiden har været »urimelig lang«.

»Rigsadvokaten gjorde gældende, at der ikke kunne blive tale om erstatning, da udleveringsbetingelserne var opfyldt. Derfor er det en sejr for os, at retten sagde noget andet og har tilkendt erstatningen,« siger Michael Juul Eriksen.

To dommere fandt, at kvinden havde krav på en erstatning, mens en dommer ifølge en pressemeddelelse fra Retten i Lyngby fandt, at kvinden havde udvist egen skyld i en sådan grad, at hendes erstatningskrav kunne nægtes.

Der blev afsagt dom efter stemmeflertallet.

Er erstatningen i orden? Deltag i debatten herunder.