Hvis der falder dom i Camilla Broe-sagen, går der højst et halvt år, før hun vender hjem for at afsone sin straf bag danske tremmer.

I morgen eskorteres danske Camilla Broe af US Marshalls til Florida – udleveret til retsforfølgning uden for EU som den første dansker nogensinde.

Men inden for seks måneder efter domsafsigelsen skal 42-årige Camilla Broe sendes hjem til Danmark for at afsone sin straf. Det er en del af den udleveringsaftale, som Justitsministeriet er blevet enige med USA om. Oprindeligt foreslog Justitsministeriet, at Camilla Broe skulle sendes hjem senest en måned efter en eventuel dom falder, men USA betingede sig, at der må gå op til seks måneder – og at det derefter er muligt udsætte hjemrejsen yderligere.

Retssag kan trække ud

Det er dog ikke den usikre hjemsendelsesfrist, der bekymrer Camilla Broes danske forsvarer, Michael Juul Eriksen. Spørgsmålet er ifølge ham ikke, hvor længe hjemsendelsen trækker ud efter dommen – det handler om, hvor længe der går, inden sagen kommer for retten.

- Det er umuligt for mig at sige, hvor længe hun skal befinde sig i USA. Det kommer helt an på, hvordan de vil køre sagen. Vidnerne er spredt over hele verden, så hvis de alle skal findes og høres, så kan der gå årevis, før hendes sag kommer for, siger Michael Juul Eriksen.

Han frygter, at Camilla Broe på grund af den lange tid i uvished vil blive presset til at tilstå anklageforholdene - selv om hun nægter sig skyldig - så hun kan få en afklaring og komme hjem til sin ti-årige datter.

Bliver Camilla Broe dømt, skal den amerikanske straf konverteres til danske forhold. I teorien risikerer hun at blive idømt 60 års fængsel, hvis hun findes skyldig og idømmes maksimalstraffen på 20 år for alle tre forhold. Men hendes forsvarer tvivler på, at straffen når op i den størrelse:

- Det højeste, der er givet for lignende sager, har været 13 år.

To til otte år

Når Camilla Broe vender hjem, skal der på et retsmøde fastslås, hvad den amerikanske dom skal konverteres til.

Strafferammen lyder på ti år, for de forhold, hun er anklaget for. Camilla Broe er mistænkt for smugling af ecstasy-piller fra Holland til Miami i Florida i 1998, for at have stået bag noget af salget af pillerne, og for at have hvidvasket penge. Alt efter, hvor skyldig hun dømmes, vurderer Michael Juul Eriksen, at hun skal sidde mellem to og otte år i et dansk fængsel.

Camilla Broe skal i USA forsvares af advokaten Theresa van Vliet.