Café-ejer presset til at betale 100.000 kroner inden tre dage. 'Ellers kommer vi og skyder dig', lød beskeden ifølge ejeren.

Torsdag aften kørte en bil med fire mænd op på siden af restaurant Taco Shop på Nyelandsvej på Frederiksberg. Ud steg en ung, hætteklædt mand, som forsvandt ind i restauranten, hvor han afslørede, han var kommet for at hente beskyttelsespenge. Det fortæller den 49-årige ejer Ali Zeineddine dagen derpå.

- Jeg fik at vide, at jeg skulle betale 100.000 kroner inden tre dage, ellers ville han komme og skyde mig. Han gør, som om han har en pistol i jakken, fortæller Ali Zeineddine

Først var kun hans datter til stede, men den unge mand bad om at tale med ejeren, og Ali Zeineddine stillede kort efter i caféen, som han bor ovenpå.

- Jeg siger til ham, han ikke får en krone af mig, fortæller han.

I stedet går han med den unge mand, omkring 20-25 år, ud på gaden. Her ser han en Toyota holde og vente med tre andre unge mænd i samme alder. Ali Zeineddine truer med at ringe til politiet, og da han gør alvor af det, løber manden tilbage til bilen, som kører derfra.

- Jeg var så chokeret, at jeg slet ikke kunne sove i nat. Jeg bryder mig slet ikke om at være hjemme. Min datter er dybt rystet, hun bor på Nørrebro og tør slet ikke at være der, siger Ali Zeineddine, tydeligt berørt.

- Jeg har boet her i 30 år, arbejdet i den her restaurant i 16 år, betalt min skat, og så kommer der sådan nogle unge på bistand, der ikke bidrager med en skid til samfundet, som leger gangster og tror de kan tage mine penge. Det kommer ikke til at ske, de kan skyde mig og tage guldet fra min grav, men i live får de intet, siger Ali Zeineddine, der kom hertil fra Libanon for 30 år siden.

Sagen er meldt til politiet, som er godt hjulpet på vej af overvågningsbilleder fra restauranten. Ali Zeineddine satte kameraer op, efter han for to år siden havde en lignende oplevelse ved en anden restaurant.

Politiet bekræfter, at der ligger en anmeldelse, men vil ikke kommentere sagen nærmere. Både Ali Zeineddine og en anden ansat i butikken er dog overbevist om, at den unge mand - der havde et arabisk udseende - kommer fra en af Nørrebro-grupperingerne.

Mens BT taler med ham, kommer flere venner og naboer forbi for at høre hans historie. De ryster på hovedet og råder ham til ikke at sige for meget. Men Ali Zeineddine ryster også på hovedet.

- Jeg er ikke bange for dem!

I sidste uge kunne BT fortælle, hvordan bordeller i København havde været udsat for afpresningsforsøg af medlemmer fra den nye storbande Loyal To Familia (LTF), der udspringer af Blågårdsplads-gruppen (BGP).

Tilbage i august sidste år blev Café Viking på Nørrebro landskendt, da dens ejer Jane Pedersen stod frem og sagde fra over for afpresningsforsøg. I november blev en 19-årig fra Mjølnerparken-grupperingen Brothas idømt otte måneders fængsel for afpresning.