Efterlysningen af en voldsmand, der igen og igen har overfaldet især ældre kvinder i Ringsted, har båret frugt.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den yngre mand nu er pågrebet.

Han blev genkendt på Hesnæs Havn i Stubbekøbing fredag eftermiddag af tre årvågne borgere, der straks ringede til politiet.

Sydsjællands- og Lollands Falsters Politi rykkede hurtigt ud til havnen, hvor manden blev anholdt kl. 16.52 uden dramatik.

Han blev herefter kørt til politistationen i Roskilde, hvor han sent fredag aften blev sigtet for fem voldsforhold begået i Ringsted 29. august og 2. september 2020.

Der er tale om en polsk mand på 25 år, der lever uden fast bopæl og uden arbejde i Danmark.

Manden er lørdag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 8. oktober. Han er ligeledes sigtet for lignende  forhold begået i Sydsjællands politikreds.

»Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har fået manden bag lås og slå ved hjælp af borgernes årvågenhed og hurtige reaktion. Det er vi rigtig glade for. Den slags adfærd er fuldstændig uacceptabel, og det slår vi hårdt ned på. Jeg håber meget, at de forurettede kvinder og borgerne i Ringsted nu igen kan føle sig trygge,« siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af efterforskningen, Midt- og Vestsjællands politi.

Gerningsmanden blev efterlyst, efter at mindst fem ældre kvinder i Ringsted i løbet af de seneste par uger er blevet udsat for umotiveret vold , mens de har befundet sig på gaden.

Blandt andet blev en 96-årig kvinde med rollator sparket i ryggen, mens en 79-årig kvinde fik slag i ansigtet, da hun luftede sin hund, som også blev sparket.

Gerningsmanden tog ved den lejlighed også offerets stok, som han brugte til at slå hende på skulderen med.