Disse to bulgarske mænd står til lange fængselsstraffe og udvisning, hvis de kendes skyldige i hjemmerøveri og rovmord på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard, der blev kvalt til døde den 21. december 2011.
Disse to bulgarske mænd står til lange fængselsstraffe og udvisning, hvis de kendes skyldige i hjemmerøveri og rovmord på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard, der blev kvalt til døde den 21. december 2011. Foto: Politiet

De to bulgarske brødre, der er tiltalt for drab på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard under et hjemmerøveri i Herlev sidste år, nægtede sig skyldige i drab, da retssagen i dag begyndte ved Glostrup Ret. Begge tilstod dog hjemmerøveriet.

Bundet på hænder og fødder med munden snøret til - rullet ind i en dyne og et lagen.

Sådan sluttede livet for 81-årige Kirsten Inge Damsgaard, da hun den 21. december 2011 blev bundet, kneblet, aftvunget pin-koden til sin bankkonto og efterladt i sit hjem. To timer senere var Kirsten Inge Damsgaard død af kvælning. Røvernes udbytte: 11.100 kroner og en håndfuld smykker.

I dag sad de to bulgarske brødre på hhv. 21 og 23 så på anklagebænken i Glostrup Ret, tiltalt for 'røveri af særlig grov beskaffenhed' og 'manddrab'. Begge nægtede sig skyldige i manddrab, men erkendte at have været i huset.

Dog stod begge fast på, at de på intet tidspunkt havde i sinde at Kirsten Inge Damsgaard skulle dø.

- Jeg sværger ved Jesus, at vi ikke havde til hensigt at slå nogen ihjel ved at gå ind i det hus, forklarede den ældste bror i følge Ritzau, skriver tv2.dk på sin hjemmeside.

En udlægning, som hans to år yngre bror senere bakkede op om.

- Jeg var også i det hus. Jeg tilstår min skyld. Men det var ikke det, vi havde planlagt.

Forud var gået en dag, hvor chefanklager krydsforhørte begge brødre. Begge erkendte at have været i huset, men den ældste holdt fast i, at det var hans lillebror der havde bundet og kneblet den gamle dame, mens han selv havde holdt vagt uden for døren.

Den 23-årige forklarede ligeledes, at de begge havde regnet med, at de uforstyrret kunne bryde ind i huset, da de havde indtryk af, at Kirsten Inge Damsgaard aldrig var hjemme.

Brødrene talte i følge ekstrabladet.dk på intet tidspunkt sammen under retssagen, ligesom de havde hver deres forsvarsadvokat. Alligevel brød de begge sammen i gråd under hinandens vidneudsagn.

Retssagen får sin konklusion onsdag, når domsafsigelsen finder sted.

Står det til anklagemyndigheden får de begge lange fængselsstraffe, hvorefter de står til udvisningen af landet. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.