De to bulgarske brødre, der er tiltalt for drab på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard under et hjemmerøveri i Herlev sidste år, nægtede sig skyldige i drab, da retssagen i dag begyndte ved Glostrup Ret. Begge tilstod dog hjemmerøveriet.

Bundet på hænder og fødder med munden snøret til - rullet ind i en dyne og et lagen.

Sådan sluttede livet for 81-årige Kirsten Inge Damsgaard, da hun den 21. december 2011 blev bundet, kneblet, aftvunget pin-koden til sin bankkonto og efterladt i sit hjem. To timer senere var Kirsten Inge Damsgaard død af kvælning. Røvernes udbytte: 11.100 kroner og en håndfuld smykker.

I dag sad de to bulgarske brødre på hhv. 21 og 23 så på anklagebænken i Glostrup Ret, tiltalt for 'røveri af særlig grov beskaffenhed' og 'manddrab'. Begge nægtede sig skyldige i manddrab, men erkendte at have været i huset.

Dog stod begge fast på, at de på intet tidspunkt havde i sinde at Kirsten Inge Damsgaard skulle dø.

- Jeg sværger ved Jesus, at vi ikke havde til hensigt at slå nogen ihjel ved at gå ind i det hus, forklarede den ældste bror i følge Ritzau, skriver tv2.dk på sin hjemmeside.

En udlægning, som hans to år yngre bror senere bakkede op om.

- Jeg var også i det hus. Jeg tilstår min skyld. Men det var ikke det, vi havde planlagt.

Forud var gået en dag, hvor chefanklager krydsforhørte begge brødre. Begge erkendte at have været i huset, men den ældste holdt fast i, at det var hans lillebror der havde bundet og kneblet den gamle dame, mens han selv havde holdt vagt uden for døren.

Den 23-årige forklarede ligeledes, at de begge havde regnet med, at de uforstyrret kunne bryde ind i huset, da de havde indtryk af, at Kirsten Inge Damsgaard aldrig var hjemme.

Brødrene talte i følge ekstrabladet.dk på intet tidspunkt sammen under retssagen, ligesom de havde hver deres forsvarsadvokat. Alligevel brød de begge sammen i gråd under hinandens vidneudsagn.

Retssagen får sin konklusion onsdag, når domsafsigelsen finder sted.

Står det til anklagemyndigheden får de begge lange fængselsstraffe, hvorefter de står til udvisningen af landet.