Nicklas Bendtner havde ikke bare fået et par fadøl natten til søndag, da han satte sig ind i sin bil og kørte mod færdselsretningen på Gammel Strand. Ikke hvis man skal tro BTs kilder, der har indgående kendskab til sagen

De fortæller, at skandaleangriberen blæste til hele 1,46. Det er næsten tre gange mere end det tilladte for at sætte sig bag rattet.

Senere mandag får Bendtner det endelige svar af politiet på, hvad hans blodprøve viser. Og det er den, der fælder dom over ham. Står blæse-målingen på 1,46 til troende, kan Bendtner imødese en gigantbøde. Desuden mister han kørekortet i Danmark i tre år.

Da BT søndag som det første medie afslørede Bendtners måske nok største dumhed i karrieren hidtil, fik det flere eksperter til at lange ud efter Juventus-angriberen. Blandt andet konstaterede TV2s Flemming Toft i sin blog, at Bendtners seneste stunt med spirituskørsel og et blæs på de mest almindelig færdselsregler ikke bare bare var en bommert eller en brøler - det var simpelthen skingrende vanvid, håbløst og umuligt at forsvare.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Søndag aften - da BT fik kendskab til Nicklas Bendtners promille på 1,46 fra alkometertesten - gav vi Bendtners rådgiver, Jesper Lynghus, mulighed for at kommentere på den:

- Så vidt jeg ved, er en alkometertest så usikker, at der kræves en blodprøve for at få et endeligt resultat. Før det foreligger, vil vi ikke kommentere spekulationer om promillens størrelse.

Læs alt om Bendtnerskandalen i dagens udgave af BT

Læs også:
  • Så meget kan Bendtner risikere i bøde
  • Så fuld kan Bendtner have været
  • Alle Bendtners skandaler
  • Kommentarer, ekspertvurderinger og meget mere.

Er du selv blevet taget for spirituskørsel, eller har du været offer for en spritbilist, vil BT meget gerne tale med dig. Send en mail til journalist Jakob Flarup på jakf@bt.dk.