Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politiets specialenhed for udlændingekontrol stod i februar bag en omfattende aktion mod statens styrelser og ministerier.

På adresser rundt om i København mødte betjente op for at kontrollere rengøringspersonalet, som går rundt på statens kontorer.

Den dag anholdt politiet blandt andet en person for ulovligt arbejde i Social- og Ældreministeriet.

Seks andre blev også anholdt i forskellige styrelser og statslige institutioner rundt om i byen, hvor selskabet Rengoering.com gør rent.

Heriblandt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, Landbrugsstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen.

Nu kan B.T. ud fra en aktindsigt hos Økonomistyrelsen afdække hele omfanget og detaljerne i politiets aktion på statens adresser 22. februar 2022.

I alt blev 66 personer kontrolleret ved 19 styrelser og ministerier. Syv personer blev anholdt for ulovligt arbejde.

I forbindelse med politiets efterforskning af Rengoering.com er i alt ti personer blevet anholdt, oplyser Københavns Politi.

Det har fået Økonomistyrelsen til at rive aftalen med Rengoering.com over, der indtil for nylig gjorde rent hos flere styrelser og ministerier i staten.

Domstolsstyrelsen har dog valgt ikke at ophæve kontrakten med rengøringsselskabet.

Sagerne har fået finansordfører Troels Lund Poulsen (V) og beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V) til at indkalde finansministeren i samråd torsdag.

Under politiaktionen i februar blev en pakistansk statsborger bosat i Malmø blandt andet anholdt klokken 19.32 ved Landbrugsstyrelsen i København.

Af aktindsigt i dombogen fremgår det, at den 42-årige mand den aften gjorde ulovligt rent i en af statens styrelser, som Rengoering.com leverede rengøringsydelser til.

I retten forklarede han, at han ingen kontrakt havde og var blevet ansat til et vikarjob af en person i Malmø, som gav ham instruktionerne og betalte ham lønnen.

Den anholdte brugte en andens id-kort og blev i marts dømt skyldig i personelfalsk og for at arbejde samt opholde sig i Danmark uden tilladelse.

Manden blev idømt ti dages fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

B.T. har ud fra aktindsigt i dombøger tidligere beskrevet to andre anholdelser i sagen.

I den ene blev en 23-årig udlænding med indrejseforbud taget for ulovligt arbejde i Ankestyrelsen og en anden på Københavns Professionshøjskole.

Ejeren af Rengoering.com, Qasem Ashraf, oplyser til B.T., at man ikke har noget samarbejde med et svensk vikarbureau.

I forbindelser med tidligere artikler om anholdelserne har han også kommenteret følgende:

»Vi har ingen interesse i at have ansat folk, der begår ulovligheder.«

Qasem Ashraf mener også, at det er beklageligt, at Rengoering.com ikke har fået mulighed for at udtale sig til samrådet med finansministeren torsdag.