Er de religiøse mørkemænd, der vil sikre sig evig heltestatus blandt islamister ved at myrde bladtegneren Kurt Westergaard, 73. Eller er de uskyldige familiefædre fanget i en kafkask fælde?

Spørger man deres familie, får man - ikke overraskende - det sidste svar:

"Min bror kender ikke en gang ham tegneren. Tro mig, han aner ikke, hvem han er. Og han har aldrig talt om Jyllands-Posten, kun lidt, da alt det med tegningerne var på sit højeste. Men da talte alle jo om det," siger B. Mohamed, der er bror til en af de sigtede tunesere, som står til at blive smidt ud af Danmark.

Han afviser, at hans bror er en religiøs fanatiker: "Han er muslim som så mange andre. Jeg kender min bror. Han kunne ikke finde på den slags," siger B. Muhamed.

Tunesernes hustruer, som tirsdag aften optrådte på DR iklædt sorte handsker og en abaya, der totalt tildækkede deres krop og hoved, ønskede til gengæld i går ikke at udtale sig.

"Er du fra B.T.? Dig vil jeg ikke snakke med," lød det fra kvinden, før hun smækkede røret på uden videre forklaring.

Mens de to tunesere nu - sandsynligvis - vil få marchordre fra Danmark, stiller sagen sig anderledes for den 40-årige dansk-marokkaner. Han blev ifølge B.T.s oplysninger anholdt i broderens lejlighed på Tjelevej i Århus-forstaden Risskov tidligt tirsdag morgen.

Danske beboere i opgangen fortæller, at broderen virker "ekstremt religiøs". "Han har stort fuldskæg og går altid i sådan en slags kjortel," siger en.

Manden selv ønskede i går ikke selv at tale med pressen. Han åbnede ikke døren og besvarede kun opkald med en kort afvisning.

Den lokale avis, Århus Stiftstidende, har opsnappet, at selve mord-komplottet mod Kurt Westergaard blev udklækket på et fitness-center i Århus, hvor både de tre mænd - og Kurt Westergaard - ofte motionerer.

Den oplysning tvivler Kurt Westergaard dog en smule på: "Jeg har aldrig oplevet en truende stemning eller noget som helst ubehageligt på det sted.

Jeg har nikket venligt til de muslimer, jeg har trænet med, og de har nikket lige så venligt tilbage. Hvis der var nogen, der ville mig det ondt, kunne de let have skubbet til mig ude i badet eller gjort det, der var værre," siger han.

Ifølge B.T.s oplysninger er de tre sigtede mænd kommet i den samme moske i Brabrand. Det bekræfter broderen til den ene tuneser, B. Mohamed:

"Min bror har gennem et stykke tid kendt marokkaneren. De taler sammen, fordi de begge kommer fra Nordafrika. Jeg har hilst nogle gange på manden i Basar Vest, men kender ham ellers ikke. Jeg ved, de er kommet i moskeen sammen," tilføjer han.

B. Mohamed er chokeret over, at lillebroderen står til udvisning af Danmark. "Der har han ingen fremtid. Og det værste er: Hvorfor skal han overhovedet udvises?

Han har intet gjort galt. Jeg garanterer, at han ikke er fanatisk religiøs. Han er tuneser. Sådan er vi ikke som typer. Det er ikke vores stil," siger B. Mohamed.