19. juli forsvandt 21-årige Kamilla Hantusch i Padborg og først 11 dage senere 30. juli blev hendes lig fundet ved motorvejsafkørslen ved Kliplev. Politiet holdt informationerne i den meget omtalte drabssag så tæt til kroppen, selv efter Kamillas ekskæreste blev anholdt for drabet, at frustrationerne begyndte at hobe sig op i afdødes familie.

Det forklarer afdødes bror, der er i dag står tiltalt ved retten i Sønderborg, for vold af særlig rå og brutal karakter, idet han sammen med afdødes fætter at have opsøgt den drabstiltaltes bedste ven med en kødøkse den 11. august kort inden midnat.

- Vi havde siddet hjemme ved T (den medtilte onkel, red.) og fået nogle drinks. Min søster var lige blevet dræbt, og havde muligvis ligget efterladt i 11 dage, så vi snakkede om, hvordan vi kunne komme videre. Politiet ville ikke fortælle noget som heslt, så det var meget frustrerende, forklarede den 23-årige i vidneskranken, hvor han flere gange brød sammen, når talen faldt på hans afdøde søster.

- Vi blev begge - i vores frustration - enige om at tage hen blokken, hvor den nu tiltaltes bedste ven bor. Vi ville gerne snakke med broren til den tiltalte, som vi troede også var i lejligheden. Vi ville kun snakke med ham. Det kunne jo være, han vidste noget. Da vi skulle gå sagde T 'vent lidt', og så gik han ind og hentede en kødøkse i skuret, forklarede han.

Hvad tænker du om, at I skulle have den med, når i bare ville snakke, ville senioranklager Rikke Brændgaard gerne vide.

- Fordi, de behøver ikke være berusede for at være agressive, det er de bare, sådan nogle afghaner-typer. Det har jeg set flere gange. Så det var forsvar, sagde han.

Men der bliver ikke i første gang åbnet i lejligheden, da de ankommer.

- Så jeg bankede på døren med kødøksen. Med den skarpe ende. Og vi buldrer løs på døren. Til sidst åbner F døren (den forurettede, som bor i lejligheden, red).  Der blev råbt og skreget. Han blev forskrækket, og jeg mener han løb ind i sit soveværelse og hoppede ud af vinduet. Jeg har den (kødøksen, red.) ned langs højre side. Jeg har ikke fægtet rundt med den, men jeg fik ramt hans dørtelefon med den, forklarer den tiltalte bror videre.

Broren hopper efter den forskrækkede beboer efter vinduet, men må hurtigt opgive forfølgelsen, iden han ikke kan følge med. De to skaffede sig derefter af med kødøksen.

Den medtiltalte fætter til afdøde Kamilla, afviser at have medbragt kødøksen. Han siger hendes bror må have taget den fra skuret. Han forklarede, at de begge var fulde, og at de var taget op for at lede efter den afdødes sko og taske, som de mente at vide, stadig manglede at blive fundet.

De nægter sig begge skyldige i volden. Der forventes at falde dom senere i dag.