Ubåds-sagen: Peter Madsens halvbror Benny Egesø fortæller til BT, at han aldrig kommer til at tilgive sin bror efter nye oplysninger om, at broderen har smidt liget af journalisten Kim Wall i havet.

Sagen om den anholdte ubådsejer Peter Madsen og den forsvundne svenske freelance-journalist Kim Wall tog i går en dramatisk drejning efter, at Københavns Politi udsendte en pressemeddelelse med nye detaljer efter afhøringer af den 47-årige varetægtsfængslede ubådsejer.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Peter Madsen nu forklarer, at den forsvundne svenske journalist Kim Wall er død ombord på ubåden Nautilus efter ‘en ulykke’, og Peter Madsen har ifølge Københavns Politi efterfølgende begravet hende til søs i Køge Bugt.

Benny Egesø, bror til den drabssigtede Peter Madsen.
Benny Egesø, bror til den drabssigtede Peter Madsen.
Vis mere

De nye oplysninger i sagen får i dagens BT en af de nærmeste til Peter Madsen - halvbroderen Benny Egesø - til at ændre sit hidtidige syn på sin bror, som han i utvetydige vendinger har bakket op, ligesom han har bedyret hans uskyld.

»Jeg tror aldrig, jeg vil kunne tilgive ham for det,« siger broderen.

»Det kan godt være, at jeg kommer til at se ham i øjnene igen. Men ikke tilgive. Det er sådan, jeg har det lige nu,« siger han.

»Jeg har troet på min bror og kender ham jo ikke som en potentiel morder og løgner. Men at han fortier noget så fatalt som et andet menneskes død, det er jo sygt,« siger Benny Egesø, der i weekenden afleverede et brev til sin broder i fængslet med sin støtte.

»Det brev er ligegyldigt nu,« siger han.

Peter Madsens nye forklaring kommer efter et dramatisk forløb, hvor ubåds-ejeren ifølge politiet den 11. august bevidst lod sin ubåd synke til bunds i Køge Bugt.

Nautilus sank efter en større eftersøgning, og efterfølgende blev Peter Madsen reddet op af vandet i en privat båd. Til gengæld manglede den svenske freelance-journalist Kim Wall, som dagen før var stævnet fra kaj sammen med Peter Madsen.

Efterfølgende hævdede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på strandbaren Halvandet på Refshaleøen sent om aftenen torsdag den 10. august. Men nu har Peter Madsen altså skiftet forklaring.

Peter Madsen erkender nu at have kastet liget af den unge journalist i vandet et sted i Køge Bugt i det, som han ifølge politiet betegner som ‘en ulykke om bord på ubåden, der medførte Kim Walls død’.

Den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus ses her i Københavns Havn.
Den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus ses her i Københavns Havn. Foto: Anders Valdsted
Vis mere

Dermed har Kim Walls nærmeste familie, der tæller moderen Inge Wall, faderen Joachim Wall og broderen Tom Wall, nu fået vished for, at deres datter og søster er død.

Forældrene bor i den lille by Gislövs Läge syv kilometer øst for Trelleborg, og de har sandsynligvis været forberedt på den værst tænkelige besked.

‘Der er intet, vi ønsker mere end at få Kim tilbage i levende live, men vi indser nu, at chancerne for det er yderst små,’ skrev familien i et brev til TV2 i torsdags efterfulgt af ordene:

’Lad os få vished om, hvad der er sket’

Det har familien nu, selvom liget og sagens detaljer endnu mangler. I en mail til BT skriver Joachim Wall nu:

'I øjeblikket er situationen uændret for os, vi er taknemmelige for den indsats og hjælp med eftersøgningen af Kim, der foregår lige nu,' skriver han.

Og det er ikke mindst den efterladte families situation og deres savn, som får broderen Benny Egesø til sige, at han ikke kan tilgive sin bror.

Han har nemlig selv en datter på 23 år.

»Havde det her været min datter, som en mand havde dumpet død i havet, så ved jeg godt, hvad jeg ville have gjort ved vedkommende. Derfor er jeg nødt til at tænke på de forældre, der lige nu har mistet en datter og ikke på min bror,« siger han.

Peter Madsen er stadig sigtet for drabet på Kim Wall. Han nægter sig skyldig.