Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kort før klokken 23 onsdag aften udbrød der kaos på Østerport station, da FCK-fans og Brøndby-fans røg i slåskamp.

Hadet mellem de to københavnske fodboldklubbers mest hardcore fan-fraktioner kom for alvor til udtryk onsdag aften efter sidste runde i Superligaen. Flasker, sten og romerlys haglede ned over et S-tog med Brøndby-fans, da det rullede ind på Østerport station.

Et vidne, der befandt sig i toget, forklarer til bt.dk, at en gruppe maskerede FCK-fans stod klar på Østerport station og altså bombarderede Brøndby-toget med kasteskyts. Et af romerlysene faldt ifølge vidnet lige foran en far og hans lille dreng.

- Efter at FCK’erne havde kastet diverse ting mod toget, råbte Brøndby-supporterne inde fra toget ’så kom da FC’. Og så begyndte de at slås. Der var kaos og rimelig meget action i 10 minutter, siger vidnet, der ønsker at være anonym.

Københavns Politi bekræfter hændelsesforløbet, men oplyser samtidig, at ingen er kommet til skade. Toget med Brøndby-fans var på vej mod København fra Lyngby, hvor Brøndby IF tidligere på aftenen havde tabt. Vidnet, som bt.dk har været i kontakt med, fortæller, at konflikten blev optrappet, da flere FCK’ere kom ind i toget på Nordhavn station.

- Herefter blev konflikten stille og roligt intensiveret. Det eskalerede, da en person fik hældt en øl ud over sig. Folk flygtede ned i den anden ende af toget og dækkede deres fodboldtrøjer til. Togpersonalet flygtede også nedad perronen.

Der opstod angiveligt yderligere ballade mellem de to rivaliserende fan-fraktioner tidligere på aftenen. Et anonymt vidne forklarer til bt.dk, at en Brøndby-support-bus blev overdynget med cykler og flere andre genstande. Da chaufføren åbnede døren for at råbe af de angribende, træder en af dem ind og smider en genstand ind i bussen. Den rammer flere passagerer, som måtte en tur på skadestuen.

Politiet kan dog ikke bekræfte denne episode.
 

Andre læser også