De bulgarske brødre Ognyanov skal 15 år i fængsel for rovmordet på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard Den 81-årige kvinde fra Herlev, der blev fundet dræbt lørdag 31. december 2011, var bundet og kneblet, oplyser Københavns Vestegns Politi. Her er politiets teknikere på stedet.
De bulgarske brødre Ognyanov skal 15 år i fængsel for rovmordet på 81-årige Kirsten Inge Damsgaard Den 81-årige kvinde fra Herlev, der blev fundet dræbt lørdag 31. december 2011, var bundet og kneblet, oplyser Københavns Vestegns Politi. Her er politiets teknikere på stedet. Foto: Nils Meilvang

To bulgarske brødre blev onsdag eftermiddag idømt hver 15 års fængsel for rovmordet på den 81-årige Kirsten Inge Damsgaard, der blev dræbt i sit hjem i Herlev under et røveri 30. december sidste år. Det oplyser Retten i Glostrup til Berlingske Nyhedsbureau.

Ud over fængselsdommen udvises brødrene Atanas og Ivan Ognyanov på henholdsvis 21 og 23 år af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Den ældre kvinde blev fundet dræbt, efter at gerningsmændene havde narret sig ind i hendes hjem, bundet hende på hænder og fødder med hendes tøj og viklet hende ind i klæder og tæpper. Hun mistede livet, da hun blev viklet så stramt, at hun ikke kunne få vejret.

Brødrenes forsvarere argumenterede for, at deres klienter ikke skulle dømmes for drab, men for vold med døden til følge, da brødreparret - ifølge eget udsagn - ikke havde til hensigt at dræbe Kirsten Inge Damsgaard.

Mens den yngste bror valgte at modtage dommen på 15 år, ankede den 23-årige storebror dommen til landsretten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.