Brian Holm ankommer til torsdagens domsafsigelse i  Retten på Frederiksberg
Brian Holm ankommer til torsdagens domsafsigelse i  Retten på Frederiksberg Foto: Bax Lindhardt
Sportsdirektør Brian Holm er frikendt for alle anklager om, at han skulle have krænket en 7-årig pige.

Da dommer Karen Moestrup Jensen læste dommen op i Retten på Frederiksberg klokken 16.30 torsdag, stod det klart, at den tidligere cykelrytter blev pure frikendt i den alvorlige anklage, han var tiltalt for.

Efter et ni timer langt retsmøde dagen forinden, med vidneforklaringer fra pigens forældre, videoafhøring af pigen selv og forklaringer fra både Brian Holm og hans hustru, kom en enig domsmandsret frem til, at den 51-årige familiefar ikke var skyldig i den alvorlige anklage, som var fremsat mod ham. At han skulle have blufærdighedskrænket den 7-årige pige, som overnattede i hans hjem, hos hans datter, natten til 26. april i år.

Ifølge dommer Karen Moestrup Jensen lagde retten vægt på, at der ikke var ført de fornødne beviser for, at der kunne ske domfældelse.

- Vi har forholdt os til den tiltale, der er rejst. Det faktiske forløb, der kan lægges til grund er, at A. (pigen, red) lå hos familien Holm den pågældende nat i ægtesengen. Tiltalte var fuld og havde prøvet at kaste op, da han skulle aflæse sin belgiske arbejdstelefon, der hang til opladning bag den seng, hvor A. lå med tiltaltes datter, forklarede dommeren.

Under retsmødet dagen forinden havde Brian Holm forklaret, at han var kommet fuld hjem fra en heftig bytur den omtalte nat, og han var blot kravlet op i sengen, hvor pigen og hans datter lå for at få fat i sin telefon, der lå til opladning. Her lå han 10-15 minutter for at tjekke Twitter og mails på sin telefon. Men han var fuld og stank af sprut, og han havde bakset med pigerne for at komme til, og det havde uden tvivl skræmt den overnattende veninde, erkendte han i retten.

- Der er efter de afgivne forklaringer blevet sandsynliggjort, men efter en samlet bevisvurdering er der ikke blevet bevist, at tiltalte i den forbindelse har trukket underbukserne af A. Det fremgår også som uklart, hvordan tiltalte skulle have spredt hendes ben - og hvordan indtrykket af, at der skulle være taget billeder er opstået, sagde dommeren og fulgte op:

- Samlet set har vi ikke fundet de momenter, der er nævnt i anklageskriftet, bevist. Der er ikke tvivl om, at oplevelsen har været af en sådan karakter, at hun er blevet meget forskrækket og har været meget ked af det, men det har ikke ændret ved vores bevisbedømmelse. Derfor er det en frifindelse. ja, det var ordene, sagde dommeren.

Brian Holm fik efterfølgende et knus og skulderklap fra sin forsvarer Karoline Døssing Normann, mens anklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi gav ham hånden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.