Han har været i 'bad standing' hos Hells Angels men vendte stærkt tilbage. Nu er han på en ny dødsliste - 42-årige Brian Sandberg.

Ordene nede fra Brian på cafégulvet rummer det hele. Frygt. Forvirring. Forsvar.

Mens han udtaler dem, flakser dunene fra hans vingeskudte vinterjakke forvirrede rundt i det panikramte lokale. Som kaossymbol på en sindssyg torsdag lige midt i København. Da Brian kigger på manden over ham, siger han blot:

- Du går ikke fra mig!

Manden der er kendt som Stein Baggers velbetalte livvagt blev ikke forladt, da han tidligere på ugen var udsat for det drabsforsøg, der efter alt at dømme har været længe undervejs.

Mere herunder

Forlod hjembyen i en politibil
For lige siden den betydende Hells Angels-rocker Brian Sandberg Jensen forlod hjembyen Slagelse i en politibil, har hans færden foregået i tvivlsomt slinger.

En mørkelagt bumlevej som i dag har gjort den 42-årige muskelmand til 'Brian den dødsmærkede'.

- Vi valgte vores liv og han valgte sit han må så tage det sure og det søde, der så kommer, som en tidligere bonkammerat i dag udlægger teksten over for B.T.

Ville ikke tage tæskene
Brian Sandberg var teenager, da han første gang troppede op i den lokale taekwondoklub på Thomsensvej i Slagelse. Talentet var nogenlunde, men selv om Brian senere blev træner for de yngre kæmpere, manglede han noget.

- Han havde ikke hjertet med. Han ville ikke tage de tæsk, der skal til for at drive det til noget, husker en af vennerne fra træningslokalet i dag.

- Faktisk var han ret almindelig. Som så mange andre hang han ud i bylivet i weekenderne. Dér fik han ry for, at han gik til taekwondo.

Af og til hørte vi om episoder, hvor han var gået for hårdt til den, og havde problemer med at styre sit temperament i byen. Også klubbens bestyrelse tog fat i ham og sagde: Sådan kan man ikke opføre sig, Brian, husker den tidligere taekwondo-ven.

Boksede med 'Super' Brian
En kort overgang flirtede Brian Sandberg også med boksesporten. Det foregik i Korsør Bokseklub, hvor han bl.a. sparrede med de tidligere prof-boksere Mark Hulstrøm og ikke mindst 'Super' Brian Nielsen.

- Jeg hilser på ham, når jeg ser ham, men ellers kender jeg mest hans far i dag. Dengang var Brian en stille og rolig fyr, og der var intet ondt i ham. Han blev jo rocker på et tidspunkt, kom ind at sidde for noget narko og røg ud af vores vennekreds, forklarer Brian Nielsen.

Netop narkoen skulle vise sig at blive Sandbergs skæbne. Efter afsluttet erhvervsuddannelse havde Sandberg haft forskellige job - bl.a. som arbejdsdreng i faderens vognmandsselskab.

Syv års fængsel for narko
Men pengene var tilsyneladende ikke store nok. I hvert fald blev Brian Sandberg budt velkommen af en flok betjente, da han sammen med klubkammeraterne vendte hjem efter et taekwondo-stævne.

- Vi var overraskede og målløse. Senere viste det sig jo så, at han havde være i det kriminelle miljø i lang tid, og at han også var omdrejningspunktet, siger taekwondo-vennen.

Da betjentene drønede væk med Sandberg, var det til en dom på syv års fængsel i en gigantisk amfetamin-sag.

I et interview kort før løsladelsen i oktober 1995 vedkendte Sandberg sig, at han havde 'levet som en konge' med 'store penge og dyre biler'.

Den livsstil krævede selvsagt en svulmende indtægt, som Sandberg ganske enkelt havde slået kriminel genvej til.

Fængselsopholdet betød dog langt fra ændring til en mere lovlydig livsførelse.

Fredsmægler i rockerkrigen
Under afsoningen dumpede Sandberg ind i den fremtrædende Hells Angels-biker Rene Nøddeskov Ludvigsen - i rockermunde blot kaldet 'Ludvig'.

I sin tid som prøvemedlem agerede Sandberg bodyguard for 'Ludvig', hvilket banede vej for hans karriere som fuldblodsrocker.

Snart blev de dyre biler udskiftet med en potent Harley Davidson-bike, og baglandet i Slagelse blev skubbet til side til fordel for hverdagen med 'brødrene' i København.

Men noget gik galt.

Ifølge B.T.s oplysninger kom Sandberg nemlig til at spille en særdeles uheldig rolle.

Under rockerkrigen i 90erne var Sandberg ellers steget så voldsomt i graderne, at han i flere omgange påtog sig rollen som fredsmægler i dødskampen mod Bandidos.

Men da han en dag sladrede om en indvandrer til politiet, blev han prompte kylet ud for stikkervirksomhed.

Kilder i det kriminelle miljø oplyser til B.T., at indvandreren lavede 'forretninge' med Hells Angels-folk, hvilket gjorde Sandbergs gerning total uacceptabel.

Han fik tre døgn til at fjerne sine HA-tatoveringer på kroppen og forbud mod at vise sig i København. Sandberg var dødsmærket i 'bad standing'.

På forunderlig vis lykkedes det dog snart Sandberg at komme ind i varmen igen hos de tidligere 'brødre'.

God til at afpresse folk
Angiveligt fordi han, som en kilde forklarer det til B.T., havde endog særdeles gode kontakter inden for indvandrermiljøet. Endelig fortæller kilden, at Brian Sandberg også mestrede kunsten at afpresse folk bedre end de fleste.

Det betød dog ikke, at Sandberg kunne undlade at se sig over skulderen.

Dels var der politiet, som i 2004 atter knaldede Sandberg - denne gang for hans medvirken til smugling af 350 kilo hash til Norge. Men også en dansk indvandrerbande havde sat en pris på HAerens hoved.

På indvandrerbandes dødsliste
Som B.T. kunne afsløre i fredags, sidder der lige nu to medlemmer af Blågårds-banden fængslet.

De er sigtet for planlægningen af i alt fem lejemord på rivaler i det kriminelle miljø. Et af navnene på listen skulle ifølge B.T.s kilder være Brian Sandberg. Gerningen skulle være udført i efteråret 2006, men Sandberg fik tilsyneladende nys om, hvad der var i vente, og slap med skrækken.

En vægtig årsag til at pilen pegede på netop Sandberg, er formentlig hans betydelige rolle i opbygningen af AK 81 - en flok unge mænd med fælles ønske om indlemmelse i HA.

Da der i torsdags lidt efter kl. 13 blev affyret to skud mod Sandberg gennem ruden til en juicecafé i indre København, sad der netop en AK 81er ved Sandbergs side.

Manden adlød ordene fra manden i den hullede dunjakke.

Han sørgede for, at hans chef kunne ræse væk efter endt afhøring. Ikke i en politibil som en gang for længe siden i Slagelse. Men i en sølvfarvet BMW med kurs mod et ukendt sted.