En brand i en affaldsskakt på Nørrebro var blot en af mange småbrande, som politi og brandbiler blev kaldt ud til nytårsnat.
En brand i en affaldsskakt på Nørrebro var blot en af mange småbrande, som politi og brandbiler blev kaldt ud til nytårsnat. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Nytårsnat 2012 var præget af flere småbrande rundt omkring, dog uden større skader.

Da Birgit og Rune kl. lidt i to mandag nat ville lufte deres to hunde, var der noget helt galt. De kunne både se og lugte røg fra deres lejlighed på 4. sal på Thorsgade 8 på Nørrebro i København. De tilkaldte brandvæsenet, og det viste sig at komme fra ejendommens kælder.

- Der kom røg fra luftskakten ude på gangen, og pludselig gik strømmen. Så bliver man altså lidt nervøs, fortæller Birgit, der står og ser på, mens brandmændene slukker branden, der afgiver meget røg fra kælderen. Mens de tog trapperne ned og ringede til brandvæsnet, bankede Birgit og hendes mand Rune på hos de andre beboere. Ejendommen blev dog ikke evakueret.

Det viste sig, at der var gået ild i affaldsskakten i ejendommen. Og den slags oplevede politiet en del af, mens danskerne festede og skød sig ind i det nye år.

- Vi har haft en del småbrande rundt omkring, men ikke noget alvorligt. Det sker tit, at fyrværkeri kommer på afveje, eller nogen synes det er sjovt at sætte ild til affaldscontainere og den slags, fortæller vagthavende ved Københavns Politi, Jens Kristiansen.

Og selvom branden på Thorsgade holdt sig til kælderregionen, der ikke er beboet, var Birgit og Rune glade for, at de opdagede det.

- Der er jo meget røg, og tænkt, hvis det havde udviklet sig, fortæller Rune.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.