For anden dag i træk var der ballade i Odense-bydelen Vollsmose. Fyns Politi modtog tirsdag aften anmeldelser om ildspåsættelse i den uroplagede bydel.

- Vi har - som vi plejer - haft en brand derude, hvor de som sædvanlig stikker ild til noget bevoksning. Vi formoder, at gerningsmændene forsøger at lokke os og brandvæsenet derud, så de kan kaste sten efter os, siger Lars Thede, der er vagtchef ved Fyns Politi til bt.dk.

Ildspåsættelsen kommer blot et døgn efter, at der udbrød noget nær regulær krig mellem unge rockerstøtter fra AK81 og indvandrere, hvor politiet blandt bl.a. fik meldinger om skud i bydelen. Ordensmagten har dog ikke tænkt sig at gøre noget ved branden.

- De må have lov at brænde deres område derude ned, siger vagtchefen og forklarer, at der jævnligt brændes knallerter, buske og biler af i Vollsmose.

Hvad så med de mennesker, der bor derude, bør de ikke kunne regne med jeres hjælp?

- Jo da, men vi må jo vurdere fra gang til gang, om vi har ressourcer nok til at køre derud. Vi er jo ikke naive. Vi oplever jo at ende i et baghold, hvis vi kører derud med for få mand. 

Da der mandag aften kom meldinger om skud i bydelen, var bt.dk's fotograf på stedet få minutter efter. Det samme var 50-100 indvandrere, men i kom ikke, hvordan kan det være?

- Vi må tænke på vores egen sikkerhed, vi har jo ikke 50-100 mand. Så når der kommer meldinger om skud, så må vi afveje, om vi skal rykke ind alt efter, hvor mange ressourcer vi har.