Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er en rystet borgmester i Randers, der fredag kan udtale sig om en af de mest dramatiske hændelser i kommunen i mange år.

Fredag har Østjyllands Politi for første gang offentliggjort sigtelserne mod en plejehjemsansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune. Hun er sigtet for at have dræbt en borger og forsøgt at dræbe tre andre ved at give dem forkert medicin.

»Det berører os dybt.«

»Det er chokerende, at der er mistanke om en forbrydelse. Nu skal politiet have ro til efterforskningen.«

»Fra Randers Kommunes side gør vi selvfølgelig vores yderste for at samarbejde med politiet. Vi er meget tilfredse med, at Randers Kommune i denne svære situation gør et stort arbejde for at tage hånd om de berørte, både beboere, pårørende og medarbejdere,« udtaler borgmester Torben Hansen i en fælles udtalelse med formanden for omsorgsudvalget i Randers, Ellen Petersen.

Fredag middag meddelte Østjyllands Politi, at man nu var så langt i efterforskningen af sagen, at man for første gang kunne offentliggøre sigtelserne mod kvinden, der er beskyttet af navneforbud. Det er derfor ikke muligt for B.T. at komme nærmere ind på, hvem kvinden er.

Den mistænkte kvinde er indtil videre sigtet for et tilfælde af drab og tre forsøg på manddrab. Subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

»Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket.

»Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt,« siger Brian Voss Olsen.

Kvinden er indtil videre varetægtsfængslet frem til 8. juni. Hun blev anholdt 14. marts.

Andre læser også