Lyt til artiklen

Det var kort før midnat lørdag, beboerne fandt ud, at noget var helt galt. Og flere er søndag berørte af de voldsomme omstændigheder.

»Det er jo frygteligt, at folk kan blive drevet derud, så man gør sådan noget. Jeg synes virkelig, at det er frygteligt,« siger en beboer i nabolaget, der ønsker at være anonym.

B.T. har talt med flere beboere i den del af Ebeltoft, hvor en 50-årig kvinde lørdag aften kort før midnat blev fundet svært tilskadekommen som følge af adskillige knivstik i et hus på Strandgårdshøj. Hun blev kort tid efter erklæret død af en læge på stedet.

Fordi det skete så sent på aftenen, har flere af beboerne i området først søndag fundet af, hvad der er foregået.

Der er lagt blomster foran huset i Ebeltoft.
Der er lagt blomster foran huset i Ebeltoft.
Vis mere

»Vi var ved at gå i seng, da vi så blå blink, ambulancer og politibiler, og vi kunne høre en masse uro, men vi havde ingen anelse om, hvad det kunne være – selv om vi godt kunne regne ud, at det måtte være meget alvorligt. Vi fandt først ud af i dag (søndag, red.), at der havde fundet et drab sted, da vi talte med nogle andre naboer,« siger en anden beboer, der også ønsker at være anonym:

»Det er jo dybt tragisk.«

Østjyllands Politi anholdt natten til søndag den 50-årige kvindes samlever i Aarhus. Den 53-årige mand fremstilles søndag i grundlovsforhør, og han er sigtet for drab.

Drabet er altså sket på Strandgårdshøj i Ebeltoft, og som andre vejnavne i området antyder – Galgebakken, Golfhøjen, Bakkevej – er det et af de højereliggende områder i byen på Jyllands næsetip.

Kvarteret bliver over for B.T. beskrevet som et »et utrolig dejligt sted«, hvor der mange steder også er en ganske pæn udsigt ud over Ebeltoft Vig.

Og som en beboer fortæller til B.T., er det også et område, hvor »den bedre del« af indbyggerne i Ebeltoft bor.

Vedkommende fortæller også, at drabet har skabt en del snak mellem naboer søndag formiddag. Ikke mindst fordi der bor flere ældre mennesker, og fordi »det skaber utryghed, når der kommer politi og afspærringer«.

Lyt til den nye krimi-podcast 'Politichefens Hemmelighed' her: