Lyt til artiklen

Forslået og med mange sår i ansigtet blev bombemanden fremstillet i Københavns Dommervagt, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 4. oktober.

Bombemanden fra Hotel Jørgensen og Ørstedsparken i København blev lørdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør. Han nægter sig skyldig i sigtelsen for at ville sprænge en bombe og bringe andre i livsfare.

Manden blev i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet frem til 4. oktober og kærede ikke kendelsen. Samtidig besluttede dommeren, at han skal sidde i isolation frem til 20. september.

Den cirka 40-årige mand havde en fransktalende tolk ved sin side. Bombemanden kunne adspurgt hverken huske sit navn eller sin alder, lod han meddele:

- Det kan han ikke huske, sagde tolken om navnet, og "det kan han heller ikke huske" om alderen. På udseendet at bedømme er der tale om en mand sidst i 30'erne fra Nordafrika eller Balkan.

Manden mangler højre underben og kom ind i retten på krykker og iført hospitalstøj. Han lignede en forslået bokser og havde mange sår i ansigtet, sandsynligvis efter flyvende fragmenter fra eksplosionen af sin bombe på Hotel Jørgensen.

Politiet sigter ham for at have fremstillet bomben og for at ville bringe andre i livsfare ved at sprænge den på et ukendt sted. Men bomben gik af på hotellet og kvæstede manden selv.

Manden nægter sig skyldig i sigtelsen, meddelte han efter en samtale i enrum med sin forsvarer, Niels Anker Rasmussen.

Bomben gik af på hotellet klokken 13.35, men derfra gik der hele to timer, før politiet erklærede manden for anholdt i Ørstedsparken klokken 15.38, fremgik det af grundlovsforhørets indledning.

Politiet sigter ham også for besiddelse af en skarpladt pistol og for to tilhørende magasiner.

Efter mandens stillingtagen besluttede dommeren at lukke dørene for offentligheden. Åbenhed vil besværliggøre politiets efterforskning, sagde anklageren, politiadvokat Jens Rasmussen.

- Vi ved ikke, hvem han er, hvad målet var, eller om han var alene, sagde anklageren.

/ritzau/