Juleaften sprang en bilbombe på Vilhelm Thomsens Plads i Randers. I bilen befandt sig en mand og hans treårige datter. Begge slap fra episoden med livet i behold.
Juleaften sprang en bilbombe på Vilhelm Thomsens Plads i Randers. I bilen befandt sig en mand og hans treårige datter. Begge slap fra episoden med livet i behold. Foto: Annelene Petersen

... men tidligere har 42-årig fortalt betjent, at han lavede bilbombe.

Onsdag morgen begyndte retssagen mod den 42-årige KJ fra Randers, der er tiltalt for at have forsøgt at slå sin fætter og hans datter ihjel med en bilbombe den 24. december 2011.

I retten i Randers er formiddagen er gået med anklagerens overordnede fremlæggelse af beviserne i sagen, samt den tiltaltes forklaring.

I sensommeren 2012 var KJ indlagt på Kommunehospitalet i Aarhus, fordi han havde problemer med ryggen. En nat klokken fire om morgenen tager han kontakt til den betjent, der bevogter ham.

Til ham erkender KJ, at det var ham der lavede bilbomben, som sprang i Randers omkring kl. 18.15 den 24. december 2011. 

I retten i Randers i dag fortalte han, at gav den forklaring til betjenten, fordi han var træt af situationen med sin sygdom. KJ mente, at hvis han indrømmede, at det var ham der havde lavet bomben, så ville han få lov til at blive overført til Vestre Fængsels sygeafdeling i stedet for at være varetægtsfængslet i Randers arrest.

KJ blev den 4. september 2012 afhørt af politiet, hvor han uddybede sin forklaring om, at det var ham der havde lavet bomben. I retten forklarede den tiltalte, at den forklaring han gav til politiet den 4. september 2012 var hjulpet godt på vej af den betjent, der afhørte ham.

Efterfølgende har KJ trukket sin forklaring tilbage, og han nægter sig nu skyldig.

Han sidder i dag på anklagebænken i retten i Randers, hvor han er tiltalt for drabsforsøg. Anklagemyndigheden mener, at KJ har lavet en bombe, som sprang under en bil i Randers midtby juleaften i 2011.

I bilen sad den tiltaltes fætter, som han gennem flere år havde været i konflikt med, og fætterens treårige datter. Anklager fortalte under sin fremlæggelse af sagen, at han mener, at motivet til drabsforsøget er en sexsag fra 2009, hvor bombeofferet, LJM, var anklaget for at have sneget sig til sex med KJ's kone.

LJM blev senere frikendt i sagen. Ifølge anklager Søren Beckermann havde KJ svært ved at glemme sexsagen, som altså angiveligt er motivet til sagen. Efter han havde indrømmet sin skyld blev han overført til sygeafdelingen på Vestre Sygehus.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.