Bombealamen på Herning Rådhus er blevet afblæst kort efter middag. Forsvarets bomberyddere har undersøgt den mistænkelige pakke, der tidligere på formiddagen fik politiet til at evakuere dele af rådhuset, og konstateret, at der var tale om en ufarlig attrap.

- Politiet har nu ophævet de udendørs afspærringer, men de venter lidt med at lade medarbejderne komme ind på rådhuset, fortæller Ole Hansen, leder af kommunikationsafdelingen i Herning Kommune, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Inden afspærringen ophæves helt, vil politiet undersøge pakken, for tilsyneladende har nogen forsøgt at få det til at ligne en bombe, siger han.

Bombeattrappen består ifølge vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi af et syltetøjsglas fyldt med søm og skruer. Glasset, der var pakket ind i en plasticpose, er tilsyneladende blevet sendt til rådhuset og blev opdaget under fredagens postomdeling.

Efter fundet blev første sal på rådhuset evakueret, noget der ifølge kommunikationsleder Ole Hansen foregik hurtigt og uden problemer.

- Det var en meget positiv oplevelse. Folk hjalp hinanden, så evakueringen kunne forløbe i god ro og orden. Selvfølgelig er de berørte medarbejdere noget rystede over episoden, og de, der har brug for det, har mulighed for at få psykologisk krisehjælp, fortæller han.

Herning Rådhus ligger i den centrale del af byen, hvor flere gader blev afspærret på grund af fundet af den mistænkelige pakke.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.