Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Landsretten har nu sat et foreløbigt punktum i en sag om fusk med patientjournalen i forbindelse med en knap tre år gammel drengs død

En kvindelige læge blev tirsdag idømt 30 dages betinget fængsel for i 2008 at have forsøgt at ændre oplysninger i patientjournalen, for at undgå disciplinære konsekvenser efter den lille drengs alt for tidlige død. Dermed stadfæstede landsretten en tidligere dom fra byretten i Glostrup, skriver Ritzau ifølge nordvest.dk.

Lille Momin Iftikhars døde på Glostrup Sygehus af en voldsom stafylokokinfektion d. 8. marts 2008. Han blev kun kun 2 år og ni måneder gammel.

Efter det tragiske dødsfald skrev den dengang nyuddannede læge falske målinger for puls og blodtryk ind i journalen – målinger, som lægen ikke havde målt og som ifølge et notat fra Sundhedsstyrelsen skal foretages ved mave- og tarminfektioner hos børn.

På den måde kunne lægen undgå disciplinære konsekvenser. 

Paradoksalt nok var lægen sandsynligvis sluppet med en reprimande for de manglende målinger, og ikke som nu, med en betinget fængselsdom for journal-fuskeriet.

Andre læser også