Justitsministeren er tilfreds med politiets indsats mod bekæmpelse af narkokriminalitet. Det gør han klart, efter det søndag aften endte i skudveksling mellem ordensmagten og formodede narkosmuglere.

Det var ikke en ufarlig opgave, politiet var på søndag aften, da man skulle anholde tre personer mistænkt for at smugle narko fra Danmark til Norge. En opgave, der kostede en formodet gerningsmand livet og sårede endnu en mistænkt og en politibetjent fra PETs aktionsstyrke.

Men politiet gør et godt stykke arbejde, lyder det fra justitsminister Morten Bødskov (S) oven på skuddramaet i Aalbæk Havn i Nordjylland.

- Dansk politi yder en beundringsværdig indsats mod den alvorlige og grænseoverskridende narkokriminalitet. Denne form for kriminalitet er kendetegnet ved at have en yderst professionel karakter, og gerningsmændene viger ikke tilbage for at anvende vold, trusler og våben. Anholdelsesaktioner i sådanne sager vil derfor være forbundet med fare, siger han i en kommentar.

Da Politiklagemyndigheden er ved at se på de nærmere omstændigheder omkring episoden søndag, hvor de tre smuglere forsøgte at flygte fra politiet i en speedbåd og affyrede skud mod betjentene, som fulgte efter dem i en anden båd, vil justitsministeren ikke kommentere på detaljerne.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag, som nu bliver efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, siger han, men bemærker, at han glæder sig over, at den sårede betjents tilstand er stabil.

- Dog er jeg naturligvis meget lettet over, at den sårede politimand fra PETs aktionsstyrke er uden for livsfare.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.