Politi ved et udbrændt hus i Vium ved Videbæk fredag d. 1 januar 2016.
Politi ved et udbrændt hus i Vium ved Videbæk fredag d. 1 januar 2016. Foto: Jorgen Kirk

En 54-årige kvinde, som politiet formoder er den omkomne i en brand nytårsnat, levede et stille liv alene med sine mohair-geder. Politiet efterforsker dødsfaldet som et drab.

Nytårsnat kort efter midnat stod flammer og røg op fra en landejendom på Karlsmosevej 7 i Nr. Vium sydvest for Herning. Slukningskøretøjer ankom, men bygningen var allerede overtændt og brændte ned til grunden.

Inde i bygningen fandt brandfolkene liget af en person, som de nu formoder er husets beboer. På grund af branden er liget er ikke endeligt identifcieret, men den 54-årige kvinde, der bor på Karlsmosevej 7, har været savnet siden branden. Politiet har forhånds-underrettet hendes pårørende om, at det med stor sandsynlighed er hende, der er omkommet i branden.

De tekniske undersøgelser af brandtomten blev afsluttet lørdag eftermiddag, og en kombination af disse undersøgelser og obduktionen gør, at politiet nu efterforsker sagen som en drabssag. Det forklarer politikommisær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Lauridsen, der er leder af efterforskningen:

»De tekniske undersøgelser har ikke vist en brandårsag, og obduktionen har vist en dødsårsag, som jeg her ikke vil komme nærmere ind på. De to ting tilsammen gør, at vi ikke kan udelukke, at der er sket en forbrydelse,« siger Jørgen Lauridsen til BT.

Huset på Karlsmosevej ligger langt ude på landet omkranset af marker og bakker. Der er langt til nærmeste nabo, og de få naboer der er, fortæller, at den 54-årige kvinde levede et stille liv for sig selv.

Hendes store passion var mohair-garn, en særlig fin slags garn, der klippes af mohair-geder. Kvinden opdrættede selv de krølhårede mohair-geder og solgte garnet fra sit hus. Det fortæller en nabo, der har kendt kvinden i de mere end tyve år, hun boede i huset:

»På et tidspunkt havde hun 130 geder, og de havde alle sammen et navn,« fortæller naboen.

Han har svært ved at tro på, at kvinden blev myrdet.

»Jeg kan ikke tro, der ligget en forbrydelse bag, og jeg skal se nogle flere beviser, før jeg tror det. Hun var ikke en, der spillede op til folk. Hendes bekendtskabskreds var meget lille, og hun holdt sig meget for sig selv. Så længe man respekterede hende var hun ganske omgængelig, men hun var lidt mistroisk, og man skulle ikke komme for tæt på,« siger naboen.

Beder offentligheden om hjælp

Da flammerne åd huset nytårsnat, var der mindre end ti geder på ejendommen, og de slap alle helskindet fra ilden. Det oplyser politiet. Ved siden af garnsalget og gedeopdrætten, havde kvinden et job på en lokal virksomhed.

Den 54-årige kvinde har tidligere været gift, men har ingen børn.

Fordi ejendommen ligger afsides er der stort set ingen vidner til den formodede forbrydelse.

Politiet beder derfor offentligheden om hjælp til at opklare sagen. Især er politiet interesseret i at få kontakt til borgere, der kender den kvindelige beboer i det nedbrændte hus, eller som har bemærket aktivitet ved hendes hjem.

»Vi håber, at nogen kan bidrage med oplysninger om, hvad der har været af aktivitet på ejendommen nytårsaftensdag og i tiden op til. Og vi vil gerne vide mere om, hvilken person hun var, og hvem hun var sammen med,« siger Jørgen Lauridsen.

Borgere, der har relevante oplysninger om beboeren i det nedbrændte hus, kan ringe til politiet på 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.