En 34-årig mand fra Odense blev onsdag varetægtsfængslet, sigtet for afpresning og trusler. Blandt andet mod en politimand.

Han er varetægtsfængslet frem til 16. februar. 

Den 34-årige har fire domme bag sig. Blandt andet er han dømt for vold mod en kvinde, han havde mødt på en datingside på nettet.

Han truede og afpressede, ifølge sigtelsen, sin kærestes ekskæreste, fordi han havde sendt hende en nytårshilsen. Ekskæresten var slet ikke klar over, at hun havde fået en ny kæreste. 

- Han startede med at kræve 5000 kroner, derefter 10.000, 20.000 og 40.000. Han var så venlig at indtale det på pågældende telefonsvarer. Og hvis der ikke blev betalt, truede han med overordentlig alvorlig vold, fortæller anklager ved Fyns Politi, Kirsten Flummer.

Den 34-årige er desuden sigtet for at have truet den politimand, der behandlede sagen, fordi han ikke ville møde op til afhøring og blev sur over, at politimanden havde ringet til hans kæreste og sagt, at de meget gerne ville snakke med ham.

- Det blev han meget fortørnet over. Så han truede med, at han ville smadre ham og opsøge hans familie, fortæller Kirsten Flummer.

Den 34-årige har taget betænkningstid i forhold til at kære fængslingen.