Tre bandemedlemmer afpressede odenseansk tatovør. Nu skal de i fængsel for at afkræve beskyttelsespenge.

Odense. Tre medlemmer af banden Black Army er ved Retten i Odense fredag idømt fængsel i otte, syv og seks måneder for at afpresse en tatovør i Odense.

De tre mænd er dømt for at afkræve beskyttelsespenge af en tatovør i Odense 9. februar 2017.

Ifølge Fyens Stiftstidende fandt retten det bevist, at mændene var kørt fra Bøgeparken i Odense til tatovørbutikken i Nørregade med henblik på at afpresse stedet til at betale penge hver måned.

- Udgangspunktet er seks måneders fængsel for banderelateret afpresning. Her er tale om alvorlig banderelateret afpresning mod næringsdrivende, sagde dommeren i sin oplæsning af dommen ifølge Fyens Stiftstidende.

Manden, der fik otte måneders fængsel, er tidligere dømt for vold og afpresning, og det lagde dommeren vægt på.

Manden, der blev idømt seks måneders fængsel, har under retssagen forklaret, at han ikke var med i tatovørbutikken, fordi han var i skole.

Men den forklaring købte retten ikke, fordi den først er kommet under selve retssagen og ikke tidligere under nogle af politiets afhøringer.

De tre mænd har nu 14 dage til at beslutte sig for, om de vil anke fredagens afgørelse til landsretten.

Efter sagen i februar kom frem, har flere andre tatovører i Odense oplevet lignende episoder, hvilket fik tatovørernes brancheorganisation, Professionelle Danske Tatovører, til at gå til Fyns Politi.

Denne sag handlede dog kun om afpresningsepisoden fra 9. februar 2017.

/ritzau/