Onsdag i sidste uge fandt personalet i Nyborg Statsfængsel et brev, hvor bandemedlemmer bad deres leder om lov til dræbe en fængselsbetjent

Medlemmerne af den berygtede indvandrerbande fra Blågårds Plads i København er tilsyneladende ikke blevet mindre kriminelle af at sidde i fængsel.

Onsdag i sidste uge blev der i Nyborg Statsfængsel fundet et brev, der øjensynligt skulle have været smuglet ud af fængslet. I brevet beder unavngivne medlemmer af banden angiveligt om tilladelse til at opsøge en fængselsbetjent og hans familie på hjemmeadressen og give dem en 187'er.

- Vi har en ret klar formodning om, hvem der har skrevet brevet. Dels fordi bandelederen er nævnt med navn, dels fordi der er henvisninger til Blågårdsbanden i brevet, siger efterforskningsleder Niels Christian Larsen fra Fyens Politi til bt.dk.

§187 er den californiske drabsparagraf, og udtrykket optræder i snart sagt alle amerikanske bandefilm. De danske pendanter har taget udtrykket til sig, og 187 er et blevet et populært 'tag' der skrives på husmure og andet i kvarterer hvor særligt indvandrerbander huserer.

Det drabelige brev blev fundet mere eller mindre ved et tilfælde.

- Der havde været noget slagsmål nogle grupperinger i mellem. Da personalet fik det stoppet og sendt de indsatte ind på deres værelser, blev fællesarealerne gennemsøgt, og i den forbindelse dukkede brevet op, forklarer Niels Christian Larsen.

Præcis hvem af medlemmerne af Blågårdsbanden der er ophavsmand til brevet er dog ikke fastlagt endnu. Det er heller ikke totalt fastlagt hvilken fængselsbetjent, der er blevet genstand for bandens vrede, idet brevet ikke indeholdt et navn, men blot en fysisk beskrivelse.

- Der kan være tale om to forskellige betjente. De har begge fået en overfaldsalarm på deres hjemmeadresser, men ellers passer de deres arbejde som normalt.

Statsfængslet i Nyborg, der huser mange fængslede deltagere fra bandekrigen i 2008 og 2009, har tidligere haft tilfælde af vold mod personalet.

I 2006 blev daværende fængselsinspektør Niels Tolstrup overfaldet, da han var på vej op ad havegangen til sin tjenestebolig få hundrede meter fra fængslet.

Gerningsmanden ventede på ham i mørket og gav ham en omgang, der kostede et længerevarende hospitalsophold.

I det hele taget er vold og trusler mod personalet nærmest blevet dagligdag i de danske fængsler alene fra 2008 til 2009 steg antallet af voldspisoder med 89 procent.

Andre læser også