Den 41-årige KJ er sigtet for drabsforsøg, da politiet formoder, at han kan være gerningsmanden bag den bilbombe, der detonerede under en Toyota Carina juleaften i det centrale Randers.
Den 41-årige KJ er sigtet for drabsforsøg, da politiet formoder, at han kan være gerningsmanden bag den bilbombe, der detonerede under en Toyota Carina juleaften i det centrale Randers. Foto: Annelene Petersen

Mens resten af Danmark gjorde sig klar til julemiddagen den 24. december 2011, satte den dengang 31-årige LJM og hans 3-årige datter sig omkring kl. 18.30 ind i LJM's bil, som var parkeret på gaden foran hans lejlighed på Vilhelm Thomsens Plads i Randers midtby.

Nogle sekunder efter eksploderede en bombe under bilen. Både far og datter slap på mirakuløs vis fra bilbomben med ikke andet en ringen for ørerne.

Den 27. december 2011 anholdt politiet bombeofferets 42-årige fætter, KJ, og i dag begynder retssagen mod ham ved retten i Randers, hvor han er tiltalt for drabsforsøg.

Anklager Søren Beckermann vil forsøge at bevise, at det var forsøg på manddrab, at KJ placerede to rørbomber under sin fætters bil og bragte dem til sprængning, da bilen begyndte at køre.

Den 42-årige nægter sig skyldig i anklagerne.

- Jeg er ikke interesseret i at alt det her skal ud, for jeg har ikke noget med den her sag at gøre. Jeg har ikke lyst til at blive kendt i aviserne for at være bombemand. Jeg skal også videre efter det her, sagde den 42-årige mand, da han blev fremstillet i grundlovsforhør i december 2011.

Bilbomben menes at være kulminationen på flere års uvenskab mellem de to fætre. Konflikten mellem de to fætre begyndte i efteråret 2009.

En dombog fra en fire år gammel sag viser, at LJM blev frifundet for at have sneget sig til at have sex med den tiltaltes KJ's, mens han lå ved siden af og sov.

Da LJM afgav forklaring til politiet nægtede han ikke, at han havde haft samleje med KJ's kone. I retten afviste han dog, at han havde haft sex med hende, og da KJ kunne ikke huske andet end at han havde hørt lyde, der mindede om samleje, blev LJM frifundet.

Retten var dog ikke i tvivl om, at LJM lå i sengen med konen og KJ. 'Det lægges ubestridt til grund, at tiltalte befandt sig i sengen hos forurettede', står der i dombogen.

Når de to fætre mødes i retten, er det tredje gang. I oktober 2010 blev KJ idømt 20 dages betinget fængsel for trusler mod LJM.

Hvis KJ bliver kendt skyldig risikerer han op til 12 års fængsel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.