Ifølge anklageskrift medbragte betjent, der er tiltalt for stillingsmisbrug, skarpladt pistol til Royal Arena.

En 56-årig betjent misbrugte sin stilling, da han 11. december 2022 medbragte en skarpladt tjenestepistol til indkøbscenteret Field's og Royal Arena på Amager.

Det mener Statsadvokaten i København, som har rejst tiltale mod betjenten.

Ifølge sagens anklageskrift, som Ritzau har fået aktindsigt i, medbragte den 56-årige pistolen for at beskytte sig selv og sine nærmeste.

Han havde den med sig under et restaurantbesøg i Field's, inden han senere over for personale i Royal Arena viste sit politiskilt.

Betjenten oplyste, at han havde en pistol på sig og fik på den måde adgang til en koncert med det skarpladte våben, lyder tiltalen.

Statsadvokaten har nedlagt påstand om fængselsstraf og ønsker betjenten dømt for stillingsmisbrug.

Men bliver han ikke det, er der rejst en subsidiær - underordnet - anklage om, at betjenten har gjort sig skyldig i pligtforsømmelse.

Misbruger nogen, som virker i offentlig tjeneste, sin stilling til at krænke privates eller det offentliges ret, straffes vedkommende med bøde eller fængsel i op til fire måneder.

Det samme gør sig gældende ved pligtforsømmelse.

Betjenten er desuden tiltalt for at have overtrådt våbenloven, idet betjenten uden tilladelse transporterede sin tjenestepistol uden for det område, hvor den lovligt kunne anvendes.

Det var således også i strid med reglerne om politiets anvendelse af skydevåben, lyder tiltalen.

Om formiddagen indfandt betjenten sig på Politiskolen. Her hentede han den ladte pistol og placerede den i et hylster på hoften.

Fra det tidspunkt og frem til omkring klokken 20 har han gjort sig skyldig i overtrædelserne, fremgår det af anklageskriftet.

Sagen er berammet til at køre i Københavns Byret mandag.

/ritzau/