Når politifolkene i Roskilde betalte til deres kantine og deres festforening, gik en del af pengene i lommen på en landbetjent med ondt i økonomien.

Det blev til fem måneders betinget fængsel for en 56-årig politimand fra Roskilde, der gennem flere år dækkede et hul i privatøkonomien ved at snyde sine kolleger.

Da manden onsdag mødte frem i Retten i Roskilde, valgte han at erkende langt det meste.

- Jeg røg ud i nogle økonomiske problemer i forbindelse med en skilsmisse. Da jeg så fandt en ny kone, lovede jeg at få gælden ud af verden. Men det lykkedes så ikke helt, så jeg lod mig falde for fristelsen, forklarede politimanden med dyb og malmfuld røst.

Han fungerede som landbetjent og var kasserer i den klub, der tager sig af både fester og gaver hos politiet i Roskilde. Fra 2004 og fem år frem tog han i alt 132.000 kroner af kassen. Underslæbet blev i første omgang skjult ved at forfalske bankudskrifterne.

- Men der var jo kun to muligeder. Enten fik jeg det betalt tilbage, eller også blev jeg opdaget, erkendte han.

Og opdaget - det blev han. Da klubben skulle skifte formand, blev tallene gennemgået.

- Formanden kom til mig og sagde, at han syntes, at tallene så mærkelige ud. Jeg sagde, at det syntes jeg også, og to dage senere fik jeg besøg af kriminalpolitiet, fortalte han i retten.

Den 56-årige har været i politiet i 33 år, men blev suspenderet som følge af sagen. Han satser nu på et job som buschauffør.

Han kunne samtidig erkende, at det også var ham, der tog 6500 kroner fra kantineforeningen, hvor han også var kasserer, i et forsøg på at dække nogle af hullerne i festforeningen.

Til gengæld afviste han at have taget 37.000 kroner fra den automat i kantinen, hvor kollegerne puttede penge på deres nøglekort. Kortene bliver brugt til at købe mad og drikkevarer for på politigården. For at få sagen afgjort valgte anklageren helt at frafalde det punkt.

Dommen, som politimanden modtog, blev gjort betinget af 100 timers samfundstjeneste.

/ritzau/