En 45-årig politibetjent fra Københavns Politi er afgået ved døden efter at have skudt sig selv med sin egen tjenestepistol i Roskilde.

Manden var blevet anholdt af kolleger fra Midt- og Vestsjællands Politi omkring Ringsted for spirituskørsel efter en anmeldelse fra en borger, der så manden slingre i bilen. Da patruljebilen holdt i politistationens gård, skød den 45-årige sig selv i hovedet med sin tjenestepistol, som han havde i en taske.

Det fortæller vicestatsadvokat Mette Vestergaard for Midt- Vest- og Sydsjælland til bt.dk.

- Den ene betjent var lige trådt ud af bilen for at hjælpe personen ud, da manden skyder sig selv i hovedet med sin tjenestepistol. Han var død på stedet, siger vicestatsadvokat Mette Vestergaard, der forklarer, at manden blev anholdt uden uniform på en rasteplads ved motorvejen.

- De havde ikke visiteret manden, som det er normalt ved anholdelser. Det er et brud på normal procedure, som vi undersøger nærmere, siger Mette Vestergaard.

Hvorfor betjentene fra Midt- og Vestsjællands Politi ikke - som det er sædvane - visiterede den 45-årige betjent, inden han blev taget med i bilen, indgår nu i statsadvokatens undersøgelse.

- Vi undersøger selvfølgelig nu, hvorfor de ikke tjekkede hans taske. Om det skyldes, at han var en kollega, og ellers forholdt sig roligt, kan meget muligt være. Men det ville være meget normalt, at politiet gør dette, og det undersøger vi nu.

Hun fortæller, at den 45-årige havde forklaret kollegerne, der havde anholdt ham, at han var betjent hos Københavns Politi. Under afhøringen af de to betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi er det kommet frem, at den 45-årige var fuld, men ikke sejlende beruset.

- De mærkede intet usædvanligt på ham. Han var stille og rolig, og han sagde intet, inden han begik selvmord. De tog ham med på stationen som fast kutyme for bl.a. at få taget en blodprøve, siger Mette Vestergaard.

- Jeg talte med de to involverede betjente i nat, og de er selvfølgelig meget berørt af sagen. Men selvom de har begået en fejl ved ikke at visitere manden, bliver der ikke rejst sigtelse mod de to betjente. Om der kommer disciplinære sanktioner mod dem, er ikke mit bord, siger Mette Vestergaard.

Mette Vestergaard oplyser, at de nu venter på blodprøven efter obduktionen for at fastslå, hvorvidt manden havde kørt spirituskørsel eller ej.


Ved du noget? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk