En 42-årig betjent, der tidligere har været ansat i bandeenheden Task Force Øst, er mandag eftermiddag blevet dømt i Roskilde byret for at have kørt bil i stærkt beruset tilstand.

Den 7. december sidste år havde han deltaget i en julefrokost på Karlslunde Politistation. Men midt på natten blev han anholdt af en patrulje, efter at have forladt sin bil, som var smadret ind i et mindre hegn ved stationen.

I retten nægtede betjenten sig dog skyldig. I stedet påstod han, at han aldrig havde kørt i bilen. Den gamle Fiat Punto skulle i stedet bruges til at oplade den medbragte telefon. Men da han drejede tændingsnøglen var bilen startet, og havde herefter af sig selv kørt direkte ind i hegnet et par meter længere fremme.

Denne påstand købte dommeren ikke. I stedet gav han medhold til anklageren, der betvivlede, at en bil kunne køre så langt af sig selv, bare fordi den havde stået i gear.

- Påstår du, at jeg lyver? spurgte betjenten arrigt anklageren, da han satte spørgsmålstegn ved, om en bil kunne køre så langt af sig selv.

Efter dommen mente forsvaret, at dommen var helt ude af proportioner. Han slog især ned på, at promillen fra blodprøven ikke var lig med den promille, han havde haft da han befandt sig i bilen.

- Det er jo anklagemyndigheden, der skal bevise, at min klient er skyldig. Det mener jeg på ingen måde er tilfældet i denne sag, sagde han.

Ifølge betjentens påstand stammede episoden med mobilopladeren nemlig fra tidligere på aftenen, hvor han ikke havde nået at drikke så store mængder sprut. Da han senere blev anholdt af patruljen, havde han netop tømt en flaske med Vodka og Redbull, som bør have haft massiv påvirkning på den efterfølgende blodprøve.

Straffen på 20 dages betinget fængsel og en bøde på 16.000 kroner har forsvaret derfor valgt at anke til landsretten. Hvis ikke han her får medhold risikerer han at miste sit job som betjent, hvor man ryger ud af vagten, hvis man kører spritkørsel med over 1,2 promille.