Fredag eftermiddag kørte en 35-årig politibetjent galt og døde.

Det skete i forbindelse med en soloulykke under tjenstlig kørsel på Nordjyske Motorvej ved Randers.

»Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at en kollega har mistet livet i tjenesten. Det rammer os alle dybt i dansk politi,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

»Lige så meningsfyldt jobbet som politimand er i det daglige, lige så meningsløst er det, når vi alt for tidligt må sige farvel til en god kollega. Mine tanker og min dybeste medfølelse går til familie og pårørende i denne svære tid.«

En dansk betjent er død efter en soloulykke på Nordjyske Motorvej ved Randers, fredag den 7. september 2018.
En dansk betjent er død efter en soloulykke på Nordjyske Motorvej ved Randers, fredag den 7. september 2018. Foto: Øxenholt foto/112 news
Vis mere

Da ulykken skete under tjenstlig kørsel, undersøges den af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Politiet kan derfor ikke oplyse yderligere om de nærmere omstændigheder.

Claus Oxfeldt, der er formand for politiforbundet, siger, at den afdøde betjents kolleger er dybt berørt af situationen:

»Jeg er forfærdelige ked af det. Både på de pårørende vegne og  på vegne af de mange gode kolleger i Østjyllands Politi. Det sker heldigvis meget sjældent, at betjente dør i trafikken, men det kan jo ske, ligesom det sker for alle mulige andre,« siger han til B.T.

Fredag aften viser justitsminister Søren Pape Poulsen sin medfølelse til betjenten og dennes efterladte:

»Det er med stor sorg, at jeg i dag har modtaget den tragiske besked om, at en politibetjent er afgået ved døden. Mine tanker og dybeste medfølelse går til hans pårørende,« siger han i en pressemeddelelse.

Betjenten var 35 år, og da han var på tjeneste under ulykken, skal hændelsen undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).
Betjenten var 35 år, og da han var på tjeneste under ulykken, skal hændelsen undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Foto: Øxenholt foto/112 news
Vis mere