Betjenten blev ramt i hovedet, da en mand skød to betjente og en civil. Gerningsmanden blev senere dræbt.

Den betjent, der blev ramt i hovedet af skud på Christiania 31. august, er nu uden for livsfare.

Betjenten er gået i gang med et langt genoptræningsforløb.

- Kærestens graviditet forløber planmæssigt, og familien takker for den støtte og opbakning, som kollegerne og befolkningen har udvist. Familien ønsker nu ro til genoptræningen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Skudepisoden skete sent om aftenen, da to civilklædte politifolk standsede en 25-årig mand, der kom cyklende på Christiania. Politiet ville pågribe ham med omsætningen fra dagens handel i en hashbod.

Men den 25-årige trak en pistol og skød den ene betjent i hovedet og den anden i benet. Derefter råbte han til en tilskuer: "Er du også fucking panser?" og skød ham i benet.

Næste morgen blev gerningsmanden selv skudt af PET's aktionsstyrke, da den forsøgte at anholde ham i Tårnby på Amager. Den følgende nat døde han af sine kvæstelser på sygehuset.

Betjenten, der blev ramt i benet, er stadig sygemeldt. Han har fået beskadiget en nerve i benet, og der kan gå op til 18 måneder, før man kender skadens omfang.

- Han er netop blevet opereret igen, og der forestår et længere genoptræningsforløb, hedder det i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

Halvandet døgn efter skyderiet gik christianitterne i aktion. Til tonerne af Natasjas sang "Gi' Mig Danmark Tilbage", gik de i gang med at rive de mange hashboder i Pusher Street ned.

Samtidig blev skilte med fotografering forbudt overmalet og erstattet af motiver med lyserøde hjerter.

Ifølge christianitterne skete det for at slippe af med den organiserede handel i et stadig mere råt hashmarked.

Man erkendte dog, at hashhandlen næppe ville forsvinde fra fristaden, og i dag handles der igen hash, men i meget mindre omfang end før.

Christianitterne besluttede også at indgå i et tættere samarbejde med politiet i kampen mod den organiserede hashhandel.

Men da politiet besluttede at sætte overvågningskameraer op i Pusher Street, fik nogen på Christiania nok. To gange forsøgte politiet sig, og begge gange blev kameraerne revet ned igen.

/ritzau/