Lørdag aften har en betjent trukket både peberspray og våben mod en gruppe på 4-5 mænd, som politiet nu jagter.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup.

Episoden er fundet sted på Nørrebro i København og skete, efter at en motorcykelbetjent havde eftersat en motorcyklist i høj fart, som nægtede at stoppe. Mens betjenten jagter motorcyklisten bliver han pludselig forfulgt af en bil, og da betjenten stopper stormer flere mænd frem mod ham.

»Fra bilen løber fire til fem personer frem i brusende adfærd. Betjenten trækker først sin peberspray, men benytter den ikke, og de fortsætter frem mod ham, så vælger han at trække sin pistol, og det får dem til at stoppe deres fremfærd,« forklarer vagtchefen.

Herefter laver betjenten et nødopkald, hvorefter der hurtigt kommer et massivt opbud af politi til stede omkring Sjællandsgade og Nørrebrogade.

Mændene når dog at slippe væk til fods, og politiet søger nu efter dem, ligesom man også leder efter motorcyklisten.

»Et vidne ser, at en af dem, der løb frem mod betjenten, havde pistolskæfte siddende i bukserne. Vi har fundet bilen, og der blev der fundet en stor dolk, som vi skriver en våbensag på,« forklarer Henrik Svejstrup.

Han beskriver den ene af mændene som 195 centimeter høj, spinkel med kort sort hår, mørk i huden og iført glat, pilotjakke og mørkegrå hættetrøje. De andre er der intet signalement af.

Politiet ved ikke, om episoden har tilknytning til de seneste dages skyderier i hovedstadsområdet.

»Det ved vi ikke, men vi tager vores forholdsregler og ved, at der er våben derude,« siger vagtchefen.