Tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensens frifindelse for bestikkelse bliver anket. Det oplyser Statsadvokaten på Twitter tirsdag.

Afgørelsen fra Statsadvokaten kommer, efter at både Bettina Jensen og Mariann Færø tirsdag den 8. marts 2022 efter en maraton-retssag over næsten to måneder blev pure frifundet i Københavns Byret.

Bettina Jensen var tiltalt for at modtage 790.250 kroner mellem 2012 og 2015 af Mariann Færø samtidig med, at hun som afdelingschef hyrede Mariann Færø til Rigspolitiet for 10,5 millioner kroner.

Kvinderne blev frifundet, fordi dommeren og domsmændene mente, at Bettina Jensen havde arbejdet for de 790.250 kroner.

Bettina Jensen.  
Bettina Jensen.   Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Vis mere

Selvom der ingen elektroniske spor findes, som kan dokumentere arbejdet, mente byretsdommeren, at kvindernes forklaringer var så troværdige, at der var grundlag for en frifindelse.

Begge har under retssagen i byretten forklaret, hvordan Bettina Jensen blandt andet lyttede kundesamtaler igennem for Mariann Færø, der arbejdede for forskellige teleselskaber samtidig med opgaverne i Rigspolitiet.

Dommeren mente også, at en timeløn på 1000 kroner var passende for det arbejde, som Bettina Jensen udførte for Mariann Færø ligesom fundet af nogle fakturaer også bakkede deres forklaring op. Bettina Jensen havde også indberettet skat og moms.

Specialanklager Søren Harbo forsøgte forgæves at overbevise dommeren om, at arbejdet ikke var udført i det omfang, Bettina Jensen og Mariann Færø hævdede. Han forsøgte også at så tvivl om, hvorvidt arbejdet var 1000 kroner værd.

B.T.'s første historie i sagen fra 26. juni 2016.
B.T.'s første historie i sagen fra 26. juni 2016.
Vis mere

Anklageren forsøgte også at stille spørgsmålstegn ved troværdigheden af Bettina Jensens og Mariann Færøs forklaringer - herunder hvorfor der ikke findes mails, pdf'er eller andre elektroniske spor i sagen. Her har de to kvinder forklaret, at opgaverne blev udvekslet på gule post-it sedler og USB-stik.

Adskillige vidner forklarede også under retssagen, at Bettina Jensen arbejdede meget i Rigspolititet. Så meget, at det ikke var realistisk, at hun kunne arbejde for sin veninde. Desuden manglede der fakturaer for 430.875 kroner ud af de 790.250 kroner. Dem havde Bettina Jensen smidt ud, forklarede hun i retten.

Anklageren var under sin procedure ikke i tvivl om, at Bettina Jensen havde fået 'uberettiget fordel og gave' som det kræver for, at man kan blive dømt efter straffelovens bestikkelsesparagraffer.

Sagen har haft et langstrakt forløb. B.T. skrev den første historie i sagen i juni 2016 med beskyldninger om vennetjenester og lovbrud rettet mod Bettina Jensen, og et lille år senere i marts 2017 blev hun politianmeldt af Rigspolitiet. Først fire år senere i marts 2021 blev der rejst tiltale.

Sagen trak blandt andet ud, fordi Københavns Politi i november 2019 i første omgang valgte ikke at rejse tiltale, men den beslutning blev omgjort af Rigsadvokaten efter en klage fra Rigspolitiet. Efterforskningen måtte genåbnes, og det mundede så ud i en tiltale af både Bettina Jensen og Mariann Færø for henholdsvis at modtage og yde bestikkelse.

Specialanklager Søren Harbo krævede to års fængsel til Bettina Jensen og ti måneders fængsel til Mariann Færø. Et krav Københavns Byret valgte ikke at følge.

Men nu skal sagen altså for landsretten efter Statsadvokat Lise Lotte Nilas' afgørelse om at anke sagen. Dermed er det sidste punktum i den langstrakte sag ikke sat endnu. Det er uvist, hvornår retssagen kommer for ved landsretten.