Natten til søndag har der været gang i mindst 15 indsatser alene i Sønderjylland.

Sønderborg: Regn i store mængder volder søndag morgen fortsat problemer flere steder i landet, melder politi og beredskab.

Klik her og se flere videoer hos Localeyes

Det betyder ekstra arbejde for Beredskabsstyrelsen. På Twitter oplyser operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou, at 139 mænd og kvinder samt 50 køretøjer søndagen igennem vil arbejde på at fjerne vandet.

Søndag morgen er Beredskabsstyrelsen stadig i gang med at pumpe vand væk flere steder i Syd- og Sønderjylland, to steder på Fyn, ved Hedensted i Østjylland og ved Thisted i Nordjylland.

Andre læser også:

Natten til søndag så det værst ud på Fyn og i Sønderjylland, hvor de lokale beredskabsmyndigheder i løbet af natten og søndag får hjælp til opgaven fra Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber.

- Lige nu har vi gang i 15 indsatser, og vi har alle beredskabscentrene i gang lige nu. Haderslev og Herning er her, og Nordjylland og Næstved er på vej, så vi har gang i alt det mandskab, vi kan skrabe sammen, siger indsatsleder Bo Kryger fra Beredskabsstyrelsen i Sydjylland.

- Vi kører både til Svendborg, Otterup, Vejen, Skodborg, og vi er i Sønderborg og Tønder. Ja, vi er over det hele, tilføjer han.

Det er både veje og huse i risiko for at blive oversvømmet, der skal have pumpet vand væk.

Beredskabet pumper på livet løs på Fyn og i SønderjyllandNatten til søndag har der været gang i mindst 15 indsatser alene i Sønderjylland. Her er det oversvømmelse ved motorvej E20 ved Taulov/Fredericia - bilister ledes væk fra motorvejen med uheldsmarkeringer på grund af vand på vejen
Beredskabet pumper på livet løs på Fyn og i SønderjyllandNatten til søndag har der været gang i mindst 15 indsatser alene i Sønderjylland. Her er det oversvømmelse ved motorvej E20 ved Taulov/Fredericia - bilister ledes væk fra motorvejen med uheldsmarkeringer på grund af vand på vejen Foto: Frank Cilius
Vis mere

Søndag morgen bliver indsatsen forstærket af flere kommunale beredskaber på Sjælland, der sender mandskab og materiel over broerne til Jylland.

- Selv om der er langt til Sønderjylland, så handler det danske beredskab om, at vi kan understøtte hinanden, når der er behov. Og da det ikke regner så voldsomt hos os, så sender vi selvfølgelig ekstra ressourcer til Sønderjylland, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber.

I alt sender de kommunale beredskaber på Sjælland 30 mand og pumpekapacitet på 70.000 liter i minuttet til Sønderjylland, medmindre de får at vide, at behovet ikke længere er til stede.

På Fyn oplyser politiets vagtchef, at regnen især giver problemer på Nordfyn, i Nyborg og i Svendborg. Derudover er tre kilometer af Ring 3 lukket i Odense.

I Odder er der ifølge Østjyllands Politi risiko for, at en række huse langs Odder Å vil blive oversvømmet, hvis vandstanden stiger mere. I Nordjylland er temperaturen lavere, så her sner det flere steder omkring Hjørring og Vrå i Vendsyssel, oplyser Nordjyllands Politi.

/ritzau/