Ægteparret Aase og Bent Ovesen var tidligere i år på golfrejse i Alicante. Nu er hun dræbt og manden efterlyst som mistænkt

Der er ikke længere tvivl: Obduktionen af 61-årige Aase Ovesen fra Kolding viser, at hun er blevet dræbt.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Hendes mand, 63-årige Bent Ovesen, er fortsat som sunket i jorden, og det samme er hans næsten nye og gråbrune Ford Mondeo sedan personbil. Sydøstjyllands Politi efterlyser både bilen og Bent Ovesen, som er mistænkt for at stå bag den frygtelige tragedie.

BT var tirsdag rundt og tale med beboere i kvarteret, og det stod hurtigt klart, at ikke en eneste blandt naboer eller andre på Christiansøvej i det nordlige Kolding kan få det til at passe ind i billedet af det vellidte, aktive og altid imødekommende ægtepar, at manden måske kan stå bag drabet på sin kone.

»Det er et stort chok for os alle sammen, som bor her. Ingen havde set det komme. De fik selv bygget huset i 1980’erne og har boet her lige siden, så vi kender jo alle sammen hinanden,« som en midaldrende mand udtrykker det.

Foto: Jacob Schultz
Vis mere

Ligesom alle øvrige BT taler med i det nydelige parcelhuskvarter denne tirsdag eftermiddag - dagen da det endegyldigt bliver slået fast, at 61-årige Aase Ovesen er blevet dræbt – ønsker han ikke at stå frem med navn.

Men alle har en masse positivt at fortælle om Aase og Bent i nummer 46, hvor parret har boet i den velholdte rødstensvilla gennem mere end 30 år.

»De har altid haft en stor omgangskreds, har tit haft gæster og har i det hele taget været meget sociale og aktive. Særligt Bent har altid været meget udadvendt,« som  én formulerer det.

»Det er slet ikke til at forstå«

En kvinde, som kender parret godt, har været så chokeret over, hvad der er sket, at hun først i går var i stand til at gå forbi huset, som siden lørdag har været forseglet af politiet, da det er gerningsstedet for tragedien.

»De spillede jo begge en hel del golf, og tidligere i år var de på golfrejse til Alicante. Og nu sker der så det her. Det er slet ikke til at forstå,« siger hun og tilføjer:

»Det er meget imødekommende mennesker, som mest af alt ligner os alle sammen her i området: Gift gennem mange år og med børn og børnebørn, aktive på forskellige områder og tilsyneladende med orden i tingene.«

Foto: Jens Anton Havskov Hansen
Vis mere

Det var den ene af ægteparrets to voksne døtre, som sammen med sin kæreste lørdag sidst på formiddagen kom forbi hos hendes forældre og til deres store chok fandt Aase Ovesen død i villaen.

Samme dag blev der udsendt en efterlysning på den 63-årige indkøber Bent Ovesen og hans Ford Mondeo firmabil med registreringsnummeret AU 24 836. Politiet har ledt til lands og fra luften både omkring Kolding og i Vejers på den jyske vestkyst, hvor ægteparret har haft sommerhus gennem flere år. Indtil videre uden resultat.

Sydøstjyllands Politi ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at løfte sløret for, hvordan Aase Ovesen er blevet dræbt. Men ifølge politiinspektør Carit Andersen tyder det på, at drabet er begået natten mellem torsdag og fredag.

»Det er vores formodning, at Bent Ovesen og bilen har forladt adressen omkring klokken 5.30 fredag morgen. Derfor er vi meget interesseret i at høre fra folk, som kan have set ham omkring dette tidspunkt eller senere,« siger Carit Andersen.