Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Var det lovligt, da godsejer Carl Gustav Scavenius’ lastbil kørte i pendulfart 40-50 gange med sand fra Klintholm Havn Strand til Camping Møns Klint onsdag og torsdag?

Det er Kystdirektoratet ved at finde ud af, efter at Østmøn Naturforening har anmeldt sagen til Vordingborg Kommune. Kommunen har sendt sagen videre til direktoratet, som er tilsynsmyndighed for strandene.

Sandet, som anslås til at veje omkring 500 tons, blev kørt fra stranden ud for faderen, tidligere godsejer Peter Scavenius’ sommerhus til Camping Møns Klint, der ejes af Carl Gustav Scavenius. Her blev det losset ud for swimmingpoolen.

Det skriver Sjællandske.

Der var oprørsstemning på havnen, for stranden er en af Møns mest populære badestrande. En af de fastboende kørte efter lastbilen en af de gange, den drønede forbi hans hus og konstaterede, at sandet blev kørt ind på campingpladsen.

Kystdirektoratet har fået at vide, at godset har en gammel tilladelse til råstofudvinding. Om den stadig er gyldig, bliver en sag for Region Sjælland, men spørgsmålet er så, om en sådan tilladelse er tilstrækkelig, da sandet er blevet fjernet fra en strand - og det kolliderer med naturbeskyttelsesloven.

Andre læser også