Den prisbelønnede barnestjerne Jonas Wandschneider er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for grafittihærværk mod flere af DSBs S-tog.

- Han havde det dårligt med dommen, fortæller hans forsvarer Laue Traberg Smidt, da bt.dk taler med ham kort efter dommen her til formiddag.

 20-årige Jonas Wandschneider er kendt fra rollen som Iben Hjejles søn Tobias i tv-serien Anna Pihl og for hovedroller i filmen 'Vølvens forbandelse' og Ole Bornedals 'Vikaren'.

Han fik oven i købet en pris som bedste skuespiller ved den internationale børne-filmfestival Schlingel i Tyskland for 'Vikaren'.

Men det var anderledes kreativt arbejde, som han foretog på DSBs tog 28. maj sidste år sammen med to kammerater.

Han tilstod hærværket i Retten i Roskilde, men bedyrede, at graffitien var kunst.

- Jeg vil sige, at det, de har malet, var klart smukt. Det var ikke naturalistisk, men abstrakt. Jeg bor jo på Nørrebro, og jeg vil sige, at der er noget graffiti, der er rent amatørarbejde, men det her var meget professionelt. Men derfor må man stadig ikke gøre det, siger Laue Traberg Smidt.

Jonas Wandschneider og hans to venner var tiltalt for at begå hærværk mod DSBs tog i 'betydeligt omfang og gentagelsestilfælde'. De har alle tidligere fået en bøde for grafftitihærværk. Derfor er den betingede dom på 14 dage med to års prøvetid nådigt sluppet.

De tre fyre slipper dog formentlig ikke for et betydeligt erstatningskrav fra DSB. Ifølge DSBs opgørelser er der sket skade for 64.919 kroner.