Betinna Brøns og Peter Lundin har fået et barn sammen.
Betinna Brøns og Peter Lundin har fået et barn sammen. Foto: Privatfoto/Jeanne Kornum

Peter Lundin, der har skrevet sig ind i dansk retshistorie som en af kongerigets mest berygtede mordere, er blevet far til en dreng.

Det bekræfter en kilde tæt på den nybagte familie overfor BT.

- Han kom til verden mandag den 29. september. Så vidt jeg ved, har både mor og barn det godt, fortæller kilden, som ønsker at optræde anonymt. Personens fulde identitet er dog redaktionen bekendt.

Peter Lundin, eller Bjarne Skounborg, som han nu kalder sig, fik i 2001 en livstidsdom for det brutale drab på sin daværende kæreste Marianne Pedersen og hendes to sønner, 10-årige Dennis og 12-årige Brian. Han har siden afsonet i Statsfængslet Østjylland og Anstalten ved Herstedvester, hvor han er indsat den dag i dag.

Se også: Lundin skal være far: I disse celler må han se sin søn

Moderen til den lille dreng er Peter Lundins kone, Betinna Brøns. Parret blev gift ved en intim ceremoni på Anstalten ved Herstedvester i maj 2011.

Sønnen er Betinna Brøns’ første barn, mens Peter Lundin er blevet far for anden gang. I 2000 fik han en søn sammen med sin daværende kone, Tina. Den lille dreng kom til verden kun få måneder før Lundin dræbte sin kæreste Marianne Pedersen og hendes to børn.

Efter dommen for det tredobbelte drab, har Peter Lundin flere gang forsøgt at få lov til at have kontakt med sin førstefødte, men uden held. Både Københavns Statsamt og Civilretsdirektoratet, der er den øverste danske myndighed på området, har afvist Lundins anmodninger om at se sønnen.

Læs også: Ekspert: Lundins barn kan arve hans personlighed

Den nyfødte søn har Peter Lundin dog rig mulighed for at se, så længe Betinna Brøns er indforstået med det. På Anstalten ved Herstedvester, hvor Peter Lundin afsoner sin livstidsdom, er der indrettet besøgslejligheder, hvor de indsatte kan få lov til at være sammen med deres børn i helt op til 47 timer ad gangen.

I et indlæg på et babyforum på nettet har Betinna Brøns tidligere tilkendegivet, at hun og Peter Lundin allerede benytter lejlighederne, når hun besøger den livstidsdømte drabsmand.

Derfor er det sandsynligvis også i netop de hjemligt indrettede besøgslejligheder, at Peter Lundin kan se sin søn.

BT ville gerne have haft Betinna Brøns’ kommentar til familieforøgelsen. Hun er derfor forsøgt kontaktet gennem Facebook og et nærtstående familiemedlem, men har ikke reageret på avisens henvendelser. Også Peter Lundin har BT forgæves forsøgt at få en kommentar fra.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.