- Vi genfandt hinanden ved jurastudiet. Nu trøster jeg mig med, at Jonas er ved Gud i Himmelen, siger knivdræbte Jonas' barndomskammerat, Kayeeh Piroz til BT ved aftenens mindehøjtidelighed på Vesterbro, København.
- Vi genfandt hinanden ved jurastudiet. Nu trøster jeg mig med, at Jonas er ved Gud i Himmelen, siger knivdræbte Jonas' barndomskammerat, Kayeeh Piroz til BT ved aftenens mindehøjtidelighed på Vesterbro, København. Foto: Martin Sylvest Andersen
Flere hundrede mennesker, unge som gamle, venner og fremmede, mindedes mandag aften 21-årige Jonas i en tavs fakkel-protest mod vold i nattelivet.

jonas


Midt i lyshavet stod Jonas' barndomsven, Kaaveh Piroz, dybt berørt, men fattet:

- Vi er venner fra vores barndom i Valby, og vi genfandt hinanden på jura-studiet, fortæller Kaveeh til BTs reporter på stedet.

- Jeg er meget berørt af, at der er mødt så mange op, og jeg trøster mig med, at Jonas er med Gud i Himlen. Det er vigtigt, at vi står sammen om det budskab, der er her i aften, nemlig at vi ikke vil have vold i nattelivet.

Sorg


- Jeg kunne godt ønske mig, at d. 17. november blev markeret hvert år, ved at vi boykottede nattelivet, sagde Jonas' ven midt i det tavse lysende menneskehav, der også talte Københavns overborgmester Frank Jensen, der sagde til BT, at han var mødt op for at lægge afstand til det meningsløse drab på Jonas:

- Jeg er også mødt op i sympati med Jonas' familie. Der er behov for at markere, at det ikke er sådan et København, vi vil have, sagde Frank Jensen til BT.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.