Ejeren af værtshuset Den Gamle Høker i Aarhus tager nu til genmæle overfor den 30-årige Nadir, der har fortalt til B.T., at han blev udsat for vold på værtshuset fredag aften.

Heidi Olsen anfægter historien om, at en ung mand med anden etnisk baggrund uforvarende havde bevæget sig ind på værtshuset, der er kendt som et af de steder, hvor tilhængere af den rascistiske hooligangruppe White Pride færdes. Og at det resulterede i tæsk til manden, der efterfølgende blev anholdt, da han ringede til politiet for at få hjælp.

Indehaveren var ikke selv på arbejde på værtshuset i Jægergårdsgade, da episoden fandt sted ca. kl. halv et natten til lørdag. Men efter at B.T. i går måtte gå forgæves efter en kommentar, så har hun nu undersøgt sagen.

Hun refererer fra bartenderen og to af værtshusets gæster den pågældende aften, at en gæst spurgte 30-årige Nadir: "Hedder du Muhammed?".

Manden indså straks, at det var dumt sagt og forsøgte at glatte ud, men Nadir hamrede sin øl i bardisken og slog ham. Og det fik flere af de øvrige værtshusgæster til at forsvare deres kammerat.

- Det er klart, at når du er på en bar, hvor folk kender hinanden, så reagerer man, når man ser en kammerat blive overfaldet, siger Heidi Olsen, der er overbevist om, at det var Nadir og hans ven, der slog først, da aftenen udviklede sig dramatisk på værtshuset.

Nadir fastholder, at han hørte kommentaren som "vi serverer ikke for muhammedanere", hvortil han svarede: "hvad er det her for en nazi-bar?", hvilket fik bargæsterne til at ty til vold.

- Nej, jeg slog altså ikke først! Jeg vil til enhver tid give undskyldninger og blomster og alt muligt, hvis det var sådan, det foregik. Men det var det altså ikke, siger Nadir, der ikke ønsker sit efternavn frem af hensyn til sin familie. Navnet er redaktionen bekendt.

- Men jeg er også ligeglad med den bar. Det er jo ord mod ord, når der ikke er noget videokamera, så det kan bevises, hvem der har ret. Jeg er mest frustreret over, at jeg får tæsk, ringer efter hjælp og så selv bliver anholdt. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor politiet troede på alle andre end mig, siger han.

Indehaveren af Den Gamle Høker, Heidi Olsen, ved, at hendes værtshus har ry for at være et af de steder, hvor tilhængere af hooligangruppen White Pride kommer. Men det ry er ufortjent, mener hun.

- Jeg ved, at der har været noget om det før i tiden. Men der kommer altså ikke flere White Pride-folk her end andre steder i byen. Og jeg kan jo ikke gå rundt og tjekke alle gæsternes tilhørsforhold. Folk er velkomne her, når de opfører sig ordentligt. Hvis de heiler eller laver ballade, så ryger de ud. Det er ens for alle, siger hun.
 
Heidi Olsen bemærker, at manden, der ifølge Nadir kom med den rascistiske bemærkning, der startede balladen fredag aften, har været gift med en afrikaner. Det, mener hun, beviser, at han hverken er racist eller White Pride-medlem.

Nadir fortæller til B.T., at han har tænkt sig at klage over politiets håndtering af episoden.

Østjyllands Politi ønsker fortsat ikke at kommentere sagen, før pressetalsmanden er på arbejde efter weekenden.