Det gik særdeles voldsomt for sig, da to ukendte gerningsmænd tirsdag morgen røvede Lån og Spar Bank i Nørre Voldgade i København. 

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Omkring klokken otte overraskede de den første medarbejder, der mødte på arbejde, og lidt efter lidt fik de samlet de i alt syv ansatte i et lokale i banken, efterhånden som de mødte ind. 

- De tog fat i dem en efter en og fixerede dem, fortæller efterforskningsleder Peter Steffensen til bt.dk.

De ansatte blev truet med en eller anden form for våben, men led ikke fysisk overlast under røveriet.

Til sidst fik gerningsmændene truet sig adgang til bankboksen, hvor de slap af sted med et ukendt beløb i danske og udenlandske kontanter.

Derefter stak de af, men det vides ikke, om de flygtede til fods eller i en bil.

Efter næsten en time lykkedes det til sidst medarbejderne at slippe fri og slå alarm.

- Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvor dan de har det nu. Der bliver taget hånd om dem, og de får tilbudt psykologhjælp, siger efterforskningslederen.

Politiet efterlyser to gerningsmænd i alderen 25 til 30 år. De talte et udmærket dansk til gidslerne, men indbyrdes talte de et udenlandsk sprog, som endnu ikke er blevet identificeret.

Den ene beskrives som 180 centimeter høj og almindelig af bygning. Han var iført en grå jakke med prikker på ryggen, en mørk kasket og et sandfarvede arbejdsbukser og sorte gummisko. 

Den anden beskrives også som omkring 180 centimeter høj. Lidt kraftigere af bygning. Han bar en blå anorak og sandfarvede arbejdsbukser og hvide street sko.

Begge gerningsmænd havde trukket tøjet helt tæt omkring ansigtet, så personalet ikke kunne se dem.

Umiddelbart efter røveriet var Nørre Voldgade spærret i begge ender, men der er åbnet igen.