Lyt til artiklen

Den tidligere direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen er torsdag blevet dømt til at betale erstatning på 231 millioner kroner.

Det sker, fordi retten har fastslået, at den nu 80-årige Niels Valentin Hansen godkendte millionlån til fire af finanskrisens største fallenter og desuden til bankens største privatkunde, som dermed kunne købe aktier i banken.

Det rapporterer Finans.

Samtidig er tre tidligere bestyrelsesmedlemmer og dødsboet efter et fjerde bestyrelsesmedlem blevet frifundet.

Kenneth Schwartz Thomsen, som var den nu krakkede banks største privatkunde, blev godkendt til et lån på 125 millioner kroner til køb af aktier i banken.

Arkivfoto af tidligere direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Arkivfoto af tidligere direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og en anden kunde, Henrik Rasmussen, fik bevilget lån svarende til næsten fem gange sin personlige formue til samme formål.

Med afgørelsen er der sat det næstsidste punktum i det danske retsopgør efter finanskrisen i begyndelsen af dette århundrede, skriver Finans.

Der resterer endnu en sag hos Østre Landsret, som skal fælde dom i en erstatningssag mod tidligere medlemmer af ledelsen i færøske Eik Banki, som ligesom Roskilde Bank gik ned.