To Bandidos-rockere på 33 og 37 år sidder mandag i den store retssal 10 ved Retten i Odense tilbagelænet lyttende klædt i stramme hvide sweatshirts.

Flankeret af deres respektive forsvarere har de lagt øre til et alenlangt anklageskrift, hvoraf det fremgår, at de to skal stå til ansvar for seks voldsomme røverier begået på Fyn og i det øst- og midtjyske område, et groft rambuktyveri mod Danske Bank begået i Ejby på Fyn og derudover en lang række øvrige overtrædelse af straffeloven.

De seks røverier og rambuktyveriet er begået mellem januar 2010 og september 2011, og det samlede udbytte har været på 3,7 millioner kroner i kontanter. Men selv om de to Bandidos-rockere i dag sidder og - i al fald udadtil - virker afslappede og tilbagelænede - så var det ikke just den tilstand, de var i under de grove røverier.

Og i særdeleshed slet ikke under det røveri, de er tiltalt for at stå bag mod Handelsbanken i Give den 1. oktober 2010. I den forbindelse står den ene af de to tiltalte Bandidos-rockere nemlig også anklaget for at have hævet et oversavet jagtgevær direkte mod tre tilfældige personer på gaden uden for banken.

- Stand still, your Motherfucker or You will all die!!, lød det med hård kommandotone mod de tre, mens de to røvere var under flugt væk fra banken.

Fremgangsmåden ved de seks røverier har været næsten helt identiske:

Begge røvere har været fuldt maskeret fra top til tå, de har truet bankens personale og tilstedeværende kunder med et oversavet haglgevær og en pistol, og de har hver gang benyttet stjålne luksusbiler, som efterfølgende er blevet brændt af et sted i nærheden.

Begge Bandidos-rockere nægter sig skyldige i samtlige de groveste anklager.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.