Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere socialdemokratiske topfigur har talt usandt om sit rocker-møde.

Hidtil har Henrik Sass Larsen fastholdt, at PET ikke kunne sikkerhedsgodkende ham som minister, fordi han tilfældigt den 20. maj mødtes med krigsministeren ved Bandidos Coast Town, Torben Ohlsen Jensen, og lagde øre til hans problemer i en forældremyndighedssag. Ved den lejlighed tog en gæst på Hugos Vinkælder i Køge et billede af mødet mellem de tre - et billede, som B.T. senere er kommet i besiddelse af.

Favoritten til at blive finansminister i Thorning-regeringen forklarede 29. september til TV2 News, at Torben Ohlsen Jensen havde opsøgt ham og vennen Tommy Kamp på værtshuset, og at han begik en fejl ved at lade rockeren sætte sig ned og fortælle om sin sag.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

B.T. og TV2 Nyhederne kan nu afsløre, at Henrik Sass Larsen taler direkte usandt om mødet.

I virkeligheden ringede Tommy Kamp efter Torben Ohlsen Jensen, fordi han og Henrik Sass Larsen følte sig utrygge på værtshuset.

- Omkring kokken 23.40 ringede Tommy Kamp til mig og fortalte, at han sad nede på Hugos Vinkælder og gerne ville have, at jeg kom forbi. Det har han gjort før, men da jeg kom, var stemningen faldet til ro. Jeg satte mig så ned hos Henrik Sass Larsen og benyttede lejligheden til at høre, hvornår han ville gøre noget ved min forældremyndighedssag. Jeg havde allerede i december 2009 bedt Tommy Kamp om at få Sass til at kigge på sagen, og jeg ville gerne have klar besked. Kamp havde fået en masse papirer, og han sagde, at de havde kigget på dem sammen, fortæller Torben Ohlsen Jensen.

Hvorfor ringede de efter dig?

- Hvad tror du selv? Jeg har på fornemmelsen, at de synes, at det var en vældig god idé, hvis jeg lige kom forbi, siger krigsministeren.

Folkene bag Cafe Vanilla havde et par måneder før episoden politianmeldt Sass og Kamp for at have spist gratis på caféen som en slags bestikkelse for at få Tommy Kamps hjælp til at skaffe kommunal tilladelse til udendørsservering. En af caféejerne, Murat Kitir, var dukket op på Hugos Kælder den pågældende aften og han erkender nu over for B.T., at han "nedstirrede" Sass og Kamp. Herefter rejste Tommy Kamp sig, tog telefonen og ringede til Torben Ohlsen Jensen, der altså kort tid efter dukkede op. Dagen efter modtog Henrik Sass Larsen denne sms fra Torben Ohlsen Jensen: 'Hej Sass ... talte med Murat senere ... Bad ham lukke røven ... De skal bare skrubbe af ... Husk Sass ... vi er de stærkeste'. Den nye udvikling står i skærende kontrast til den forklaring om mødet, Henrik Sass Larsen gav TV2 News den 29. september.

- Jeg har haft en ret sporadisk kontakt med rockeren og har kun mødtes med ham fysisk én gang. Jeg skulle uden tvivl have afvist vedkommende, det kan jeg se nu, sagde Henrik Sass Larsen.

Krigsministeren fra Køge er dybt skuffet over, at Henrik Sass Larsen ikke vil vedkende sig, hvilken kontakt, de to har haft.

- Det er vanvittigt, at Sass undskylder for at have hjulpet mig.

Torben Ohlsen Jensen siger, at han forventede, at Henrik Sass Larsen - når han blev finansminister - kunne tage Torben Ohlsens sag om forældremyndighed op med justitsministeren, så Torben Ohlsen Jensen kunne 'få en fair behandling' i sin langstrakte kamp for ret til at se sin søn.

Se videoen 'Tidligere PET-Boss: Sagen er grebet forkert an' herunder:HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Andre læser også