Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: DEAN LEWINS

Politiet undersøger, om Bandidos og partnere er ved at oprette en ny støtte-organisation. Fest i Esbjerg skal undersøges nærmere.

Muligvis er rockergruppen Bandidos og andre grupper ved at svare igen på en oprustning fra Hells Angels.

Under en festlig sammenkomst i Esbjerg i weekenden optrådte flere med t-shirts og flag med betegnelsen Guardios Diablo, fortæller vicepolitiinspektør Hans Roost.

- Noget tyder på, at Bandidos og Den Internationale Klub muligvis er ved at skabe et modstykke til Hells Angels' støttegrupper, som kaldes Devils Choice, siger Hans Roost.

Politiet visiterede 130 mennesker og holdt øje med festdeltagerne i Esbjerg.

- Vi forsøger at holde øje med, hvad der foregår, og forsøger at afdække, om der er optræk til nye alliancer. Oplysningerne skal nu analyseres nærmere. Det er for tidligt at fastslå noget med sikkerhed, siger Hans Roost.

Han leder Syd- og Sønderjyllands Politis efterforskning mod organiseret kriminalitet.

Sammenkomsten i Esbjerg tiltrak folk fra forskellige grupper fra hele landet.

Devils Choice blev lanceret i april netop i Esbjerg. Det er betegnelsen for 12 motorcykelklubber landet over. De har erklæret troskab til Hells Angels og vil samles "under fælles farver", oplyses det på en hjemmeside.

Derudover har Hells Angels oprettet en slags ungdomsafdeling under navnet AK 81. Flere medlemmer er allerede dømt for kriminalitet.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.