Omkring Blågårds Plads på Nørrebro er bander begyndt at opkræve beskyttelsespenge fra erhvervslivet. Beskyttelsespenge er ny indtægtskilde for banderne.

"Du bor i vores distrikt."

Med de ord fik en forretningsdrivende besked fra en bande fra Blågårds Plads om, at hun skulle betale beskyttelsespenge, skriver Berlingske Tidende.

En SM-klinik på Nørrebro er en blandt flere forretninger rundt om i København, der er blevet afkrævet beskyttelsespenge af indvandrerbander.

- De bruger dig som en dankortautomat, og der er ikke spor beskyttelse i det. Står de en aften og skal i byen, så må du betale. Ad libitum. Det var også derfor, at de ikke nævnte noget beløb, men jeg har ikke lyst til at være deres dankortautomat, fortæller ejeren til avisen.

Drengene fra Blågårds Plads på Nørrebro ringede på døren mandag 21. september med beskeden om, at hun har sin forretning i deres distrikt og derfor måtte betale. Men klinikken har overvågningskamera og den afslørende film er afleveret til politiet.

Næste uge fremstilles den ene af drengene i byretten anklaget for at ville brænde forretningen ned, hvis ikke Helene betalte beskyttelsespenge.

Lederen af bandeenheden i Københavns Politi, Henrik Svindt, er rystet over udviklingen.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det er så lidt dansk, som noget kan være og derfor er det vigtigt, at politiet får et hint af borgerne, og man ikke bare trækker gardinerne for. Så vil det lykkes banderne at sætte sig på kvartererne. I stedet må man sige: Det vil vi ikke være med til.

Krigen har betydet, at både bander og rockere ikke har haft ro til tjene penge. Beskyttelsespenge er derfor blevet et nyt middel til hurtige penge, siger politiet.

/ritzau/

Andre læser også